UÇANKUŞ İHBAR HATTI: Whatsapp Telefon: 0 532 472 88 88 E-Posta: haber@ucankus.net Haber Merkezi: 0212 283 54 54

1 MİLYON AFGAN ÇOCUK TEHLİKEDE!

1 milyon Afgan çocuğun hayatı yetersiz beslenme nedeniyle tehlike altında. UNİCEF, tedavi edilmezlerse çocukların hayatlarını kaybedebileceklerini duyurdu.

1 MİLYON AFGAN ÇOCUK TEHLİKEDE!

UNICEF, 1 milyon Afgan çocuğun sağlığının yetersiz beslenme nedeniyle tehlike altında olduğunu belirterek, insani yardıma ihtiyaç duyulduğu bilgisini paylaştı.

Birleşmiş Milletler (BM) Çocuklara Yardım Fonu (UNICEF), yaklaşık 1 milyon Afgan çocuğun sağlığının yetersiz beslenme nedeniyle tehlike altında olduğunu ve tedavi edilmezlerse hayatlarını kaybedebileceklerini bildirdi.

UNICEF İcra Direktörü Henrietta Fore yaptığı açıklamada Afganistan'da yaklaşık 10 milyon çocuğun hayatlarını devam ettirebilmeleri için insani yardıma ihtiyaç duyduklarını belirtti.

Yaklaşık 1 milyon Afgan çocuğun sağlığının yetersiz beslenme nedeniyle tehlike altında olduğuna ve tedavi edilmezlerse hayatlarını kaybedebileceklerine işaret edilen açıklamada, 2,2 milyonu kız yaklaşık 4,2 milyon çocuğun eğitimlerine devam edemedikleri vurgulandı.

435 BİN ÇOCUK VE KADIN ÜLKE İÇİNDE KALDI

Açıklamada Afganistan'da 435 bin çocuk ve kadının ülke içinde yerlerinden edildiği kaydedildi.

Fore, "Şiddetli kuraklık ve bunun sonucunda su kıtlığı, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınının yıkıcı sosyoekonomik sonuçları ve yaklaşan kış nedeniyle çocuk ve kadınların insani ihtiyaçlarının gelecek aylarda artacağını öngörüyoruz." ifadesini kullandı.

Afganistan'da 65 yıl boyunca çocuk ve kadınların yaşamlarını iyileştirmek için çabalayan UNICEF'in, gelecekte de sahada çalışmalarına devam edeceğini belirten Fore, Afganistan'daki çocuklara derinden bağlı olduklarını ve onlar için yapılacak daha çok iş olduğunu vurguladı.

Son Güncelleme: 23.08.2021 14:16:54
ETİKETLERafgan. çocuk