UÇANKUŞ İHBAR HATTI: Whatsapp Telefon: 0 532 472 88 88 E-Posta: haber@ucankus.net Haber Merkezi: 0212 283 54 54

İÇİŞLERİ BAKANI SOYLU : 58 CAN KAYBIMIZ 77 KAYIP İHBARIMIZ VAR!

Sel felaketini en yoğun şekilde yaşayan Kastamonu'nun Bozkurt ilçesinde açıklama yapan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, can kaybı sayısının 58'e yükseldiğini açıkladı.

İÇİŞLERİ BAKANI SOYLU : 58 CAN KAYBIMIZ 77 KAYIP İHBARIMIZ VAR!

Kastamonu'da 49, Sinop'ta 8, Bartın'da da 1 kişinin yaşamını yitirdiğini ifade eden Soylu, "Bozkurt'ta 62, Sinop'ta 15 olmak üzere 77 kayıp ihbarı var" dedi.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, selden en çok etkilenen Kastamonu'nun Bozkurt ilçesinde açıklamalarda bulundu. Kastamonu'da 49, Sinop'ta 8, Bartın'da da 1 kişinin hayatını kaybettiğini ifade eden Soylu, kayıp ihbarlarıyla ilgili olarak "Bozkurt'ta 62, Sinop'ta 15 olmak üzere 77 kayıp ihbarı var" dedi.

"NORMAL OLMAYAN BİR MANZARAYLA KARŞILAŞTIK" "Bulunduğumuz Bozkurt ve Kastamonu'nun diğer ilçeleri, aynı zamanda Sinop'umuz ve Bartın'ımızda meydana gelen sel felaketi sonrasında sayın Cumhurbaşkanımızın talimatıyla arkadaşlarımızla ayrı ayrı bölgelerde çalışmalarımıza devam ediyoruz. HES'in hemen üzerinde ağaçların kökleriyle beraber suyun şiddeti sebebiyle koparılıp dağın tepesinden büyük bir çıplaklık açıldığını gördük. Normal olmayan bir manzarayla karşılaştık. Yaşadığımız sel bugüne kadar gördüğüm en ağır tablodur. Sadece Bozkurt'taki tablo 5 Dereli'nin üstündedir. Esnaf açısından, kayıplarımız açısından, altyapı açısından ağır bir tablo var. Etkilediği insan sayısı açısından da ağır bir tablo var.

"BU DURUMU 'NASIL SİYASET MALZEMESİ" DÜŞÜNCESİNDE OLANLAR VAR”

Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde ve yönetiminde afet sonrası vatandaşımıza ve milletimize karşı en ufak bir mahcubiyet yaşamadık.Kimse 'Nerede bu devlet' demedi. Devlet bütün unsurlarıyla, kurumlarıyla var gücüyle büyük bir çaba ortaya koydu, koymaya devam ediyor, edecektir. Biz burada insanların yaralarını sarmak için çaba sarf ederken 'Ben nasıl bir dedikodu oluşturayım, bunu nasıl bir siyaset malzemesi yapayım' düşüncesinde olanlar var. Biz işimizi yapıyoruz.

"BURASI ÜZERİNDEN SİYASET YAPMAK ŞEYTANLA İŞBİRLİĞİDİR"

Bin jandarma personelimizle, binin üzerinde AFAD gönüllüsüyle, bini aşkın sadece kamyon, vidanjör ve aynı zamanda bütün temizliği yapabilecek araçlarla birlikte temizlik yapıyoruz. Elektriğin verilemediği köylere helikopterle elektrik gönderiyoruz. Milletimizin, vatandaşlarımızın morali ayakta tutulmaya çalışılıyor. Bu travma kolay bir travma değil. Buranın üzerinden siyaset yapmak 

Son Güncelleme: 14.08.2021 23:38:13
ETİKETLERSüleyman soylu  AFAD  karadeniz  sel