UÇANKUŞ İHBAR HATTI: Whatsapp Telefon: 0 532 472 88 88 E-Posta: haber@ucankus.net Haber Merkezi: 0212 283 54 54

PİYASALARDA TÜM GÖZLER O SAATE DÖNDÜ!

Merkez Bankası faiz kararı için Ağustos ayı toplantısı gerçekleşecek. Merkez Bankası (TCMB) Para Politikası Kurulu Şahap Kavcıoğlu Başkanlığında toplanacakken, 'Merkez Bankası faiz kararını ne zaman açıklayacak' sorusu piyasalarda gündemin en önemli maddesi olarak dikkat çekti.

PİYASALARDA TÜM GÖZLER  O SAATE DÖNDÜ!

Merkez Bankası (TCMB) yapılacak Para Politikası Kurulu (PPK) toplantısı ile faiz kararı açıklamasını yapacak. Merkez Bankası tarafından yayınlanan takvime göre faiz kararının bu hafta açıklanacağı bildirilmişti. Buna göre Merkez Bankası, faiz kararı ve kritik faiz karar metnini bugün (12 Ağustos) günü saat 14:00'de açıklayacak. Öte yandan faiz kararı için piyasa beklentisi belli oldu.

MERKEZ BANKASI'NIN FAİZ KARARI İÇİN PİYASA BEKLENTİSİ BELLİ OLDU

12 Ağustos Perşembe günü (Bugün) gerçekleştirilecek PPK toplantısına yönelik piyasa beklenti anketi, 16 ekonomistin katılımıyla sonuçlandı. Buna göre, ekonomistlerin tamamı politika faizinin yüzde 19'da sabit bırakılmasını bekliyor.

TEMMUZ AYINDA MERKEZ BANKASI FAİZİ SABİT TUTMUŞTU

Temmuz ayındaki PPK toplantısında politika faizi yüzde 19 seviyesinde sabit tutulmuştu. Ekonomistlerin yıl sonu politika faiz oranına ilişkin beklentilerinin medyanı ise bir önceki anket dönemine göre değişmeyerek yüzde 17,50 oldu.

FAİZ KARAR METNİ İÇERİSİNDEKİ MESAJLAR GELECEK DÖNEME IŞIK TUTACAK

Merkez Bankası faiz kararını duyurmasının ardından, gözler faiz karar metninde olacak. Faiz karar metninde yer alacak ifadeler gelecek dönemin para politikası hakkında belirleyeci olacak. Ekonomistler faiz karar metindeki mesajlardan 'Ek sıkılaştırma olabilir mi' ya da 'Faiz indirimi ne zaman olacak' sorularına yanıt arayacak.

 

Son Güncelleme: 12.08.2021 09:53:09
ETİKETLERmerkez bankası  faiz