UÇANKUŞ İHBAR HATTI: Whatsapp Telefon: 0 532 472 88 88 E-Posta: haber@ucankus.net Haber Merkezi: 0212 283 54 54

SOSYAL MEDYA DEVLERİNDEN FLAŞ ADIM!

ABD'li Twitter, Facebook ve Youtube gibi sosyal medya şirketleri Kovid-19 salgınıyla ilgili kritik bir karar aldılar. Karara göre bu şirketler salgınla ilgili yanlış bilgiler paylaşan ve yayan hesapları tek tek kapatacak.

SOSYAL MEDYA DEVLERİNDEN FLAŞ ADIM!

ABD’de sosyal paylaşım platformları Facebook ve Twitter ile video paylaşım platformu Youtube, yeni tip koronavirüsle (Kovid-19) mücadele konusunda yanlış bilgi yayan hesapları kapatma kararı aldı.

ABD'de bazı sosyal medya şirketleri Kovid-19'la ilgili bilgi kirliliğinin önüne geçebilmek için yeni adımlar atmaya başladı.

Facebook, Kovid-19 aşılarıyla ilgili yanlış bilgi yayan çok sayıda hesabı kapatırken, Twitter ve YouTube aralarında bazı Cumhuriyetçi siyasetçilerin de olduğu pek çok hesabı askıya aldığını duyurdu.

Facebook ayrıca, Pfizer ve AstraZeneca’nın geliştirdiği Kovid-19 aşılarını karalamak için sosyal medya yıldızlarına ödeme yapan Rusya kaynaklı bir reklam ajansıyla bağlantılı yüzlerce hesabı kapattığını açıkladı. Buna göre, 65 Facebook ve 243 Instagram hesabının, kimliği bilinmeyen bir müşteriye çalışan Rusya kaynaklı reklam ve pazarlama şirketi "Fazze" ile bağlantısının ortaya çıkartıldığı bildirildi.

Son Güncelleme: 12.08.2021 00:05:55
ETİKETLERsosyal medya  facebook  ınstagram