UÇANKUŞ İHBAR HATTI: Whatsapp Telefon: 0 532 472 88 88 E-Posta: haber@ucankus.net Haber Merkezi: 0212 283 54 54

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'DAN FLAŞ AÇIKLAMALAR!

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kanal D ve CNN Türk canlı yayınına konuk oldu. Gündeme dair açıklamalarda bulunuyor!

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'DAN FLAŞ AÇIKLAMALAR!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, dış siyasetteki mücadele alanlarından iç politikadaki sıcak tartışmalara, gündeme dair tüm kritik gelişmeleri Kanal D-CNN TÜRK ortak yayınında değerlendiriyor. Sel bölgesindeki vatandaşları uyaran Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Darda zorda kalmadıkça ulaşıma kapalı sayılabilecek karayollarını da tercih etmeyin, çünkü her an heyelan olabilir." çağrısında bulundu. Erdoğan, orman yangınlarının çıkış sebebiyle ilgili olarak, "Yürüyen soruşturmalarda gözaltına alınanlar, tutuklananlar var. Aldığımız istihbaratlar da var. MİT'in verdiği bilgiler, Emniyet İstihbarat'ın verdiği bilgiler var. Bunlar arasında ailesi terör örgütüyle iltisaklı kişiler de var. Devam eden bütün soruşturmalarda da ulaştığımız neticeleri vatandaşlarımızla paylaşacağız." dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan Türkiye'nin merak ettiği şu sorulara yanıt veriyor:

"Sel bölgesinde ne gibi çalışmalar yapılıyor", "Afgan göçmen politikası ne", "Yüzde 10'luk seçim barajı düşecek mi" ve "Yeni anayasa çalışması ne durumda"...

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları şöyle;

Bu ara yangınla uğraşırken bir diğer tarafta sel felaketiyle karşı karşıya kaldık. Bu sel felaketinde de şu an itibarıyla bir tane kaybımız var ama henüz aranmakta olan başka vatandaşlarımız da var.

Tüm bakan arkadaşlarımız, AFAD, hepsi şu anda oradalar. Kurumlarımızla birlikte çalışmalarını devam ettiriyorlar. Arkadaşlarla görüştük az önce, 'Oralardan ayrılmayacaksınız' dedik. Çatı katından, damlardan helikopterlerimizin kurtardığı insanlar var.

SEL BÖLGESİNDEKİ VATANDAŞLARA ÇAĞRI

Darda zorda kalmadıkça ulaşıma kapalı sayılabilecek karayollarını da tercih etmeyin, çünkü her an heyelan olabilir.

ORMAN YANGINLARI

 Şu anda ciddi manada kontrol altına alınmış vaziyette. Bütün araçlarımızla, helikopterlerle, arazözlerle ciddi bir güce ulaştık. Helikopterlerimiz, uçaklar çok büyük fonksiyon icra ettiler, ediyorlar. Çok kısa zamanda denizlerden suyu alıp söndürme alanına gidebiliyor. Burada iyi bir yere Türkiye artık ulaştı ve bunu da artırarak devam ettireceğiz.

Yüzlerce arazöz arazide dolaşıyor. Onlarca helikopter dolaşıyor, aynı şekilde uçaklar dolaşıyor. Yaptıkları sortilere bakıyorsunuz, çok fazla. Bunu görmeyecek kadar bunlar âmâ.

Son Güncelleme: 11.08.2021 21:48:43
ETİKETLERcumhurbaşkanı  gündem  güncel