UÇANKUŞ İHBAR HATTI: Whatsapp Telefon: 0 532 472 88 88 E-Posta: haber@ucankus.net Haber Merkezi: 0212 283 54 54

MİLAS YANGINI KONTROL ALTINA ALINDI!

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, Marmaris'te konuştu. Yangınlarla ilgili bilgi veren Pakdemirli, "11 gündür devam eden Muğla Milas yangını kontrol altına alındı, soğutma çalışmaları devam ediyor" dedi.

MİLAS YANGINI KONTROL ALTINA ALINDI!

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, Marmaris Orman İşletme Müdürlüğü Şehit Görkem Hasdemir Beldibi Yangın Ekip Binası'ndaki koordinasyon toplantısı öncesi açıklamalarda bulundu.53 ilde çıkan 275 orman yangınının 272'sinin kontrol altında olduğunu belirten Bakan Pakdemirli, Milas yangını için, "Kanser gibi görünmeyen yerlerden yayılan ve bir noktadan çıkabilen bir yangınla karşı karşıyayız ama yoğun şekilde müdahale ediyoruz.

11 gündür devam eden Muğla Milas yangını şu anda kontrol altında" dedi. Pakdemirli, yangınların tek ilde yoğunlaşması nedeniyle, söndürme araçlarında şu anda önemli bir kapasite fazlası olduğunu ve söndürme çalışmalarının hızla sürdüğünü söyledi.

"ÇOK SAYIDA GÖREVLENDİRİLMEYEN UÇAK VAR"

Yunanistan'a geçici olarak gönderecekleri uçakların bir saat mesafede tekrar geriye çekilebileceğini anlatan Pakdemirli, AB'den gelen talep ve oradaki yangınların daha fazla olması sebebiyle hızlı şekilde hareket edildiğini vurguladı.

Uçakların hareket kabiliyetinin helikopterlere göre daha fazla olduğuna dikkati çeken Pakdemirli, şunları kaydetti: "Atina'da bir yere müdahale eden uçağımız buraya 45-50 dakika içerisinde tekrar intikal edebilecek durumdadır. Bu anlamda da çok sayıda yangınlarda görevlendirilmeyen uçağımız olduğu için bu konuda da komşumuza yardımcı olmamız gerekiyor. Ormanlarımızı sadece bizim ormanlarımız değil, dünyanın ormanlarıdır. Buradaki hem bitki hem de yaban hayatı tüm dünyaya ait. Elbette önce kendimizi düşüneceğiz, ama kapasite fazlamız varsa komşularımıza göndermekten imtina etmiyor olmamız lazım. Özellikle Yunanistan'daki yangınların boyutu ülkenin boyuna ve ülkenin ormanlık alanlarına göre çok ciddi boyutlara varmış durumda. Yerleşim yerlerine tehdidi ciddi boyutlara varmış durumda. Bu anlamda komşumuza bu 2 uçağın yardım anlamında gönderilmesi planlanmaktadır."

Son Güncelleme: 10.08.2021 18:56:03
ETİKETLERmuğla  milas  yangın  orman  pakdemirli