UÇANKUŞ İHBAR HATTI: Whatsapp Telefon: 0 532 472 88 88 E-Posta: haber@ucankus.net Haber Merkezi: 0212 283 54 54

TÜM DÜNYA MERAK EDİYOR...

Koronavirüs vakalarının çok sayıda ülkede fırlamasıyla gözler bir kez daha aşı karşıtlarına çevrildi. Uzmanlar hızla yayılan Delta dışında yeni varyantların eli kulağında olduğu uyarısını yapıyor. BioNTech'in kurucusu Prof. Uğur Şahin ise, herkesin aklındaki soruya yanıt verdi.

TÜM DÜNYA  MERAK EDİYOR...

ABD'li ilaç şirketi Pfizer ile birlikte koronavirüs aşısı geliştiren Almanya merkezli biyoteknoloji şirketi BioNTech'in CEO'su Prof. Dr. Uğur Şahin ise, mevcut aşının Delta varyantına karşı etkili olduğunu söyledi.

Pazartesi günü gazetecilere yaptığı açıklamada Şahin, "Önümüzdeki 6-12 ay içerisinde aşının güncellemesini gerektirecek başka varyantların ortaya çıkması çok olası. Ancak şu an böyle bir şey gerekmiyor" diye konuştu.

Prof. Şahin, şu anda aşıyı güncellemeye ilişkin verecekleri bir kararın, yeni bir varyantın baskın olmaya başlamasıyla üç-altı ay içerisinde yanlış çıkma ihtimaline değinerek, "Bu yüzden, değişiklik kararının zamanı da uygun olmalı" dedi.

BioNTech'in internet sitesinde mevcut aşıya dair yayımlanan güncel raporda ise üçüncü doz aşının Delta dahil olmak üzere tüm varyantlara karşı en yüksek koruyucu etkinliği sağladığı belirtildi.

Son Güncelleme: 10.08.2021 11:02:27
ETİKETLERuğur şahin  biontech  coronavirüs