UÇANKUŞ İHBAR HATTI: Whatsapp Telefon: 0 532 472 88 88 E-Posta: haber@ucankus.net Haber Merkezi: 0212 283 54 54

BARBAROS ŞANSAL'DAN YUNANİSTAN'A 20 BİN AVRO 'YANGIN' BAĞIŞI!

Moda tasarımcısı Barbaros Şansal, orman yangınlarıyla mücadele eden Yunanistan'a 20 bin avro bağışta bulundu. Şansal açıklamasında 'Türkiye çok zengin ve strong olduğu için' Türkiye yerine Yunanistan'a bağış yaptığını açıkladı.

BARBAROS ŞANSAL'DAN YUNANİSTAN'A 20 BİN AVRO 'YANGIN' BAĞIŞI!

Moda tasarımcısı Barbaros Şansal, Yunanistan sivil toplum kuruluşlarına yangınla mücadele amacıyla toplamda 20 bin avro bağışta bulunduğunu açıkladı.

Twitter'dan açıklama yapan Şansal şu ifadeleri kullandı:

"Türkiye çok zengin ve strong olduğu için yangınlar nedeni ile afet yaşayan Yunanistan STK larına 20 000 Euro bağış yapma kararı aldım. Siz de elinizi cebinize atın. Komşu komşunun külüne muhtaçtır."

Türkiye'de yangınların başlaması sonrasında sosyal medyada #HelpTurkey (Türkiye'ye yardım et!) etiketiyle paylaşımlar yapılarak uluslararası kamuoyundan yangınların söndürülmesi için yardım istenmişti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan "Help Turkey" kampanyasına sert tepki göstermiş, "Bizim söyleyeceğimiz tek şey "Güçlü Türkiye". Biz güçlüyüz. Dayanamadılar, sildiler" demişti.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı da, "HelpTurkey" başlığı altında sosyal medyada yapılan paylaşımlar hakkında re'sen soruşturma başlatmıştı.

YUNANİSTAN'DA YANGIN!

Yunanistan orman yangınlarıyla mücadele ederken, başkent Atina'nın kuzey semtlerinde, yangın nedeniyle birçok sayfiye yeri boşaltıldı. Alevlerin sardığı Atina-Selanik karayolu trafiğe kapatıldı.

Son Güncelleme: 7.08.2021 21:34:34