UÇANKUŞ İHBAR HATTI: Whatsapp Telefon: 0 532 472 88 88 E-Posta: haber@ucankus.net Haber Merkezi: 0212 283 54 54

SICAK BÖLGELERDE SON DURUM...

Türkiye'nin orman yangınları ile mücadelesi 10'uncu gününde... Şimdiye kadar 44 ilde çıkan 204 yangından 191'i kontrol altına alındı. Antalya, Muğla, Adana, Aydın, Isparta ve Denizli ilçelerindeki yangınları da söndürmek için mücadele sürüyor.

SICAK BÖLGELERDE  SON DURUM...

28 Temmuz'da Antalya'nın Manavgat ilçesinde başlayan orman yangınları, hava durumunun da etkisiyle birçok bölgede görülmeye başlandı. 10 günde 44 ilde 204 noktada orman yangını çıktı. Bunlardan şimdiye kadar 191'i kontrol altına alındı.

Adana'nın Saimbeyli, Antalya'nın Marmaris, Köyceğiz, Milas, Kavaklıdere, Yılanlı ve Seydikemer, Aydın'ın Karacasu, Isparta'nın Sütçüler ile Denizli'nin Güney ilçelerindeki yangınlar ise sürüyor.

SAAT 08:30 - KARACASU'DA MÜCADELE SÜRÜYOR

Aydın'ın Karacasu ilçesinde çıkan orman yangınını kontrol altına alma çalışmaları havadan ve karadan yapılan müdahalelerle devam ediyor. Alemler Mahallesi Karıncalı Dağı eteklerinde çıkan orman yangınına 4 gündür müdahale eden Orman İşletme Müdürlüğü ve Aydın Büyükşehir Belediyesi ekiplerine, günün ilk ışıklarıyla birlikte 1 helikopterle de destek veriliyor.

Havadan müdahalenin yanında karada da çok sayıda arazöz, su tankeri ve beton mikserleri yangını kontrol altına almaya çalışıyor.

SAAT 06:00 - DENİZLİ, GÖLBAŞI'NDA YANGIN ÇIKTI

Denizli'nin Gölbaşı Mahallesi yakınlarındaki ormanlık alanda da henüz belirlenemeyen bir nedenle yangın çıktı.

İhbar üzerine bölgeye Orman Bölge Müdürlüğü ile Denizli Büyükşehir Belediyesi itfaiye ekipleri sevk edildi. Çalışmalara İl Emniyet Müdürlüğüne bağlı TOMA da katıldı. Buldan ilçesine bağlı Türlübey Mahallesi'nde ormanlık alanda 2 Ağustos'ta çıkan yangın dün kontrol altına alınmıştı.

SAAT 02:00 - MİLAS'TAKİ YANGIN ŞİDDETLENDİ

Muğla’nın Milas ilçesindeki yangında, merkeze 28 kilometre uzaklıktaki 150 nüfuslu Gürceğiz Mahallesi, rüzgarın yön değiştirmesiyle gece yarısı alevlere teslim oldu. Mahallede birçok ev alevler içerisinde kaldı. İlerleyişi tüm çabalara rağmen engellenemeyen ve geniş alana yayılan alevler, Gürceğiz'in ardından Bayır Mahallesini tehdit etmeye başladı.

 SAAT 01:00 - BAŞKAN TOKAT'TAN SANTRAL UYARISI

Gece yarısı itibariyle yangında 7'nci güne girilirken, günlerdir söndürme çalışmalarını ve alevlerin seyrini sahada takip eden Milas Belediye Başkanı Av. Muhammet Tokat, endişesini dile getirdi. Durumun çok ciddi olduğunu ifade eden Başkan Tokat, geniş bir hat üzerinde yayılan yangının Yeniköy Termik Santrali’ne yöneldiğini kaydetti. Başkan Tokat, "Gürceğiz Mahallesini ciddi olarak kaybetmiş durumdayız. Ateş termik santrale doğru yönelebilir. Burada durum çok ciddi” açıklamasını yaptı.

SAAT 00.20 - MENTEŞE DE BİR YANGIN DAHA!

Muğla'nın Menteşe ilçesinde, Karşıyaka Mahallesi Düzen mevkisindeki ormanlık alanda henüz belirlenemeyen nedenle yangın çıktı. İhbar üzerine bölgeye 5 arazöz, iş makineleri, itfaiye ekipleri ile 5 TOMA ve yangın söndürme işçileri sevk edildi.

 

Son Güncelleme: 6.08.2021 09:18:44
ETİKETLERyangın  türkiye