UÇANKUŞ İHBAR HATTI: Whatsapp Telefon: 0 532 472 88 88 E-Posta: haber@ucankus.net Haber Merkezi: 0212 283 54 54

İŞTE SAAT SAAT DURUM!

Türkiye'nin orman yangınlarıyla savaşı tam bir haftayı doldurdu. Şimdiye kadar 38 ilde çıkan 163 yangının 152 tanesi söndürüldü. Hala yanan bölgelerde ise mücadele sürüyor. Alevler son olarak Aydın'da Karınca Dağı'na sıçradı. İşte tüm detaylar...

İŞTE SAAT SAAT  DURUM!

SAAT - 06.38

Çanakkale'nin Ezine ilçesine bağlı Tavaklı köyü Soğucak mevkisindeki ormanlık alanda henüz belirlenemeyen bir nedenle yangın çıktı.

İhbar üzerine bölgeye çok sayıda itfaiye ekibi sevk edildi. Çanakkale Orman Bölge Müdürlüğü, Ayvacık Orman İşletme Müdürlüğü, Ezine Orman İşletme Şefliği, Ezine ve Geyikli belediyeleri itfaiyelerine bağlı ekiplerin müdahalesiyle yangın söndürüldü.

Yangında yaklaşık 10 dönüm ağaçlık alan zarar gördü. Bölgede soğutma çalışmaları devam ediyor.

SAAT - 05.00

Aydın'ın Karacasu ilçesinde, ormanlık alanda çıkan yangın Karınca Dağı’na sıçradı. Rüzgarın etkisiyle yayılan ve kontrol altına alınmakta zorlanılan yangının yaylaları tehdit ettiği öğrenildi. Yangına çok sayıda arazöz ve itfaiye ekibi müdahale ederken, çevre mahallerden traktör ve kamyonetle gelen vatandaşlar yangına müdahale etti. Bozdoğan ve Karacasu belediyelerine ait iş makineleri çevrede çalışma yaptı. Emniyet müdürlüğüne bağlı TOMA’lar da yangına müdahale için bölgeye geldi. UNESCO Dünya Miras Listesi’ne alınan Afrodisias Antik Kenti’nin de olası yangına karşı çevresinde çalışma yapılarak koruma altına alındığı öğrenildi.

SAAT - 00.24

Milli Savunma Bakanlığı (MSB), Denizli'de çıkan yangına müdahale etmek için 11'inci Komando Tugay Komutanlığı'nın iş makineleri ve personelinin görevlendirildiğini bildirdi.

SAAT - 00.10

Denizli'nin Tavas ilçesinde başlayan yangın kısmen kontrol altına alındı. Yangına tüm kamu ve kuruluşlarının imkanlarıyla seferber olduğunu belirten Atik, "Yangını kontrol almak için tüm gücümüzü ortaya koyduk. Sağ olsun Denizlili vatandaşlarımız bizlere çok yardımcı oluyorlar. Ellerindeki tüm araç ve gereçlerle ekiplerin çalışmalarına destek oluyorlar. Şu anda yangını kısmen de olsa kontrol aldık. Sabah olduğu zaman helikopterlerin manevra yapma durumu olunca yukarıdan müdahaleyle yangını çok büyümeden kontrol altına aldıktan sonra soğutma işlemlerine başlayacağız" dedi.

Son Güncelleme: 4.08.2021 09:24:25
ETİKETLERorman yangıları  türkiye