UÇANKUŞ İHBAR HATTI: Whatsapp Telefon: 0 532 472 88 88 E-Posta: haber@ucankus.net Haber Merkezi: 0212 283 54 54

RUS TANKLARI YOLA ÇIKTI!

Dünyanın gözünü çevirdiği Afganistan'ın sınırlarına ulaşacak Rus birliklerine savaş uçaklarının da ekleneceği açıklandı, bir anda işin rengi değişti. İşte dünyadan son dakika gelişmeler...

RUS TANKLARI YOLA ÇIKTI!

ABD'nin çekilmeye başlamasıyla Afganistan'da dengeler hızla değişti, Taliban yüzlerce ilçeyi birkaç hafta içinde ele geçirdi. Örgüt farklı ülkelere açılan sınır kapılarında da kontrolü sağladı.

Özbekistan ve Tacikistan sınırındaki ilçelerin tamamını ele geçiren Taliban'ın, Hayratan Sınır Kapısı'nı kuşattığı bildiriliyor. Yeni bir iç savaşa sürüklenmesinden korkulan Afganistan'ın komşuları ise alarm durumunda.

Afganistan'ın kuzey komşuları Özbekistan ve Tacikistan, müttefikleri Rusya ile sınırda ortak tatbikat düzenleyecek. Rus ordusu, gövde gösterisinin 5 Ağustos'ta başlayacağını açıkladı.

Rusya'nın sınırları dışındaki en büyük üssü 201'den yola çıkacak birliklerin hareketi, The Moscow Times gazetesi tarafından 'Rus tankları Afganistan sınırına gidiyor' başlığıyla duyuruldu

Tacikistan'daki 201. Rus üssünde bulunan T-72 tankları ve topçu birlikleri, yaklaşık 200 kilometrelik yolculuğun ardından Afganistan sınırına 80 kilometre mesafedeki Harp Meydan tatbikat üssüne ulaşacak.

İKİ GÜN SONRA RESMİ AÇIKLAMA

Rus ordusu, ilk açıklamasında tatbikatın amacını sınırdan sızan silahlı çeteler ve teröristlerin saf dışı bırakılması olarak kaydetti. Ancak yalnızca iki gün sonra yapılan bir başka resmi açıklama işin rengini değiştirdi.

Rusya lideri Vladimir Putin, Afganistan sınırındaki gövde gösterisine Su-25 savaş uçaklarını gönderme kararı aldı. Su-25 jetleri, tatbikatın Özbekistan tarafında düzenlenecek bölümünde sahne alacak.

 

Son Güncelleme: 23.07.2021 18:37:54
ETİKETLERrusya  abd  afganistan  tank  taliban  sondakika