UÇANKUŞ İHBAR HATTI: Whatsapp Telefon: 0 532 472 88 88 E-Posta: haber@ucankus.net Haber Merkezi: 0212 283 54 54

DÜNYANIN GÖZÜ KARADENİZ'DE!

Karadeniz'de Ukrayna ile Rusya arasında başlayan gerilim giderek farklı bir boyuta dönüşüyor. Rusya geçtiğimiz haftalarda İngiliz savaş gemisinin güzergahına bomba atmış, dünyanın gözü Karadeniz'e çevrilmişti. Gelen son dakika haberine göre, Rusya için en önemli gün yaklaşırken son teknolojiye sahip savaş gemileri denize açıldı. Mayın tarama uçaklarının yanı sıra savaş uçakları da havalandı.

DÜNYANIN GÖZÜ  KARADENİZ'DE!

Rusya'nın ikinci büyük şehri olan liman kenti St. Petersburg'da, bu yıl 25 Temmuz'da kutlanacak Rusya Deniz Kuvvetleri Günü'nün hazırlıkları büyük bir hızla sürüyor.

Rusya, önümüzdeki hafta St Petersburg'da gerçekleşecek olan devasa Rusya Deniz Kuvvetleri Günü'nin ikinci provasını Pazar günü gerçekleştirdi.

Temmuz ayının son Pazar günü kutlanan bu ulusal bayramda Rusya, en son teknolojiye sahip savaş gemilerini, silahlarını ve uçaklarını sergiler.

Resmi olarak 2006 yılından bu yana her yıl Temmuz ayının son hafta sonunda kutlanan Rusya Deniz Kuvvetleri Günü çerçevesinde, Kuzey Denizi, Baltık Denizi, Karadeniz ve Hazar Denizi donanmalarının bulunduğu bölgelerde, savaş gemileri, denizaltıları ve askerlerin katıldığı çeşitli etkinlikler düzenleniyor.

PUTİN'DEN DÜNYAYA MESAJ

Devlet Başkanı Vladimir Putin, geçmiş yıllarda Deniz Kuvvetleri Günü kutlamalarında, Rusya'nın sadece karada ve havada değil, denizde de süper güç olduğunu ilan etmişti.

Rusya lideri, bu günü NATO'ya ve dünyaya mesaj ve gözdağı vermek için kullanıyor. Putin, "Ne karadan, ne havadan ne de denizden üzerimize gelmeyi düşünmeyin" mesajı veriyor.

Onlarca savaş gemisi, denizaltı, savaş uçağı ve çok amaçlı helikopterin katılımıyla gerçekleşen provanın görüntüleri TASS aşansı foto muhabirlerinin çektiği karelere böyle yansıdı.

Deniz Kuvvetleri Günü, iki saatlik bir alayı, savaş gemilerinin St.Petersburg'daki Neva Nehri ve Kronstadt Limanı boyunca yelken açışını kapsıyor.

Denizaltılar, füze gemileri ve mayın tarama uçaklarının yanı sıra savaş uçaklarının da dün Finlandiya Körfezi'nde gerçekleştirilen provalara katıldığı görüldü.

Son Güncelleme: 19.07.2021 11:08:57
ETİKETLERkaradeniz