UÇANKUŞ İHBAR HATTI: Whatsapp Telefon: 0 532 472 88 88 E-Posta: haber@ucankus.net Haber Merkezi: 0212 283 54 54

HAZAR DENİZİ’NDE VOLKANİK ADA ORTAYA ÇIKTI!

Hazar Denizi'nin Azerbaycan'ın başkenti Bakü kıyılarına yakın kısmında patlama meydana geldi. Patlamanın ardından sabahın ilk ışıklarında ortaya çıkan Çamur Volkanı görüntülendi.

HAZAR DENİZİ’NDE VOLKANİK ADA ORTAYA ÇIKTI!

Bakü'den çıplak gözle görülebilen patlamaya ilişkin görüntüler sosyal paylaşım sitelerinde paylaşıldı.

Azerbaycan'ın başkenti Bakü kıyıları açıklarında Hazar Denizinde şiddetli bir patlama meydana geldi. Patlamanın ardından onlarca metre yükselen alevler yaklaşık 20 saniye boyunca gökyüzünü aydınlattı. Bakü'den görülen alevler endişe yaratırken, Hazar Denizindeki platformlardan birinde patlama olabileceği ihtimali üzerinde duruldu. Patlama kısa sürede dünya gündemine otururken, sosyal medyadan da olaya ilişkin görüntüler yer aldı. Görüntülerde patlamanın ardından yükselen alev topunun geniş bir alanı aydınlattığı görüldü.

Olayla ilgili birçok iddia ortaya atılırken, Azerbaycan Devlet Petrol Şirketi (SOCAR), patlamanın Ümit doğalgaz sahasından 10-12 kilometre uzaklıkta gerçekleştiğini, şirket sorumluluk alanında açık deniz platformları ve endüstriyel tesislerde kaza olmadığı açıklamasını yaptı. Bu arada patlamanın Ümit Gaz Havzası'ndaki bir tankerde meydana geldiği yönündeki iddiaların da doğru olmadığı ifade edildi.

Son Güncelleme: 5.07.2021 16:25:45
ETİKETLERhazar denizi  patlama  çamur ada  volkan