UÇANKUŞ İHBAR HATTI: Whatsapp Telefon: 0 532 472 88 88 E-Posta: haber@ucankus.net Haber Merkezi: 0212 283 54 54

DSÖ'DEN FLAŞ AÇIKLAMA!

Koronavirüs salgınında alınan tedbirler ve aşılama kampanyalarıyla azalan vaka ve ölüm sayıları ilk olarak Hindistan'da ortaya çıkan Delta varyantıyla birlikte tekrar tırmanışa geçmişti. Varyantı 'endişe verici' olarak sınıflandıran Dünya Sağlık Örgütü'nden konuyla ilgili flaş bir açıklama geldi.

DSÖ'DEN FLAŞ AÇIKLAMA!

Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ), yaklaşık 100 ülke ve bölgede, yeni tip koronavirüsün (Kovid-19) ilk kez Hindistan'da görülen Delta varyantına rastlandığını açıkladı.

Çin Küresel Televizyon Ağının (CGTN) haberine göre​​​​​​​, DSÖ Genel Sekreteri Tedros Adhanom Ghebreyesus yaptığı açıklamada, çok daha kolay bulaştığı tespit edilen Delta varyantının en az 98 ülkede görüldüğünü bildirerek, uyarıda bulundu. Aşılama oranının düşük ve yüksek olduğu ülkelerde varyantın hızla yayıldığını belirten Ghebreyesus, Delta varyantının "tehlikeli" olduğunu, gelişmeye ve mutasyona uğramaya devam ettiğini kaydetti.


KOVİD-19’UN DELTA VARYANTININ KÜRESEL OLARAK BASKIN TÜR OLACAK!

Dünya Sağlık Örgütü, yeni tip koronavirüsün (Kovid-19) ilk olarak Hindistan’da tanımlanan Delta varyantının dünya genelinde baskın tür haline gelebileceğini bildirdi. NDTV’nin haberine göre, DSÖ’nün başuzmanı Soumya Swaminathan, Delta varyantının bulaşıcılığının arttığını ve koronavirüsün küresel olarak baskın türü olma eğiliminde olduğunu dile getirdi.

Son Güncelleme: 3.07.2021 12:52:44
ETİKETLERdsö  corona  virüs  sağlık