UÇANKUŞ İHBAR HATTI: Whatsapp Telefon: 0 532 472 88 88 E-Posta: haber@ucankus.net Haber Merkezi: 0212 283 54 54

3. DOZ HATIRLATMA AŞISINDA FLAŞ KARARLAR!

Salgınla mücadelede hatırlatma dozu olan 3'üncü aşıların 50 yaş üstüne ve sağlıkçılara uygulanmasına başlandı. 2'nci dozdan sonra 3 ay geçmesi gerekiyor. İsteyen BioNTech, isteyen Sinovac aşı olabilecek.

3. DOZ HATIRLATMA  AŞISINDA FLAŞ KARARLAR!

Hatırlatma dozu olarak bilinen 3. doz aşıda son dakika haberi... Antikor seviyesinin artırılması ve vücudun Covid-19'a karşı yeniden direnç kazanması amacıyla önerilen üçüncü doz aşılar, Türkiye'de dün itibarıyla 50 yaş ve üzeri vatandaşlar ile sağlık çalışanları için uygulanmaya başlandı.

Üçüncü doz aşı süreciyle ilgili merak edilenler şöyle:

HATIRLATMA DOZU: Covid-19'a karşı da antikorun tam oluşabilmesi için belirli aralıklarla 2 doz aşı vurulurken aşının oluşturduğu antikorun 6 ay sonra etkisini azaltması nedeniyle hatırlatma olarak üçüncü doz öneriliyor. Böylelikle antikor seviyesi yeniden artacağı için vücudun Coronavirüs’e karşı yeniden direnç kazanacağı belirtiliyor.

İKİNCİ DOZDAN SONRA 3 AY: Üçüncü doz aşılama öncelikle iki doz aşısını olmuş sağlık çalışanları ve 50 yaş üstü vatandaşlar için başladı. Bu kapsamda huzurevlerinde kalan yaşlı vatandaşların da aşılaması yapılacak. Bu grupta yer alan kişilerin üçüncü doz aşı randevuları, iki doz aşının yapılmasının üzerinden 3 ay geçtikten sonra açılacak.

ÜÇÜNCÜ DOZDA AŞI TERCİHİ: Üçüncü doz aşının hangi aşı türü ile olacağına yönelik herhangi bir kısıtlama ya da öncelik getirilmedi. Bu kapsamda vatandaşlar ve sağlık çalışanları ilk iki dozda hangi aşıyı yaptırmış olurlarsa olsunlar üçüncü doz olarak istedikleri aşıyı olabilecekler.

Hangi aşıyı olmuş olursa olsun hatırlatma dozunda diğer bir markanın tercih edilebileceğine ilişkin merak da böylece giderilmiş oldu

 RANDEVU ALINACAK: Aşı uygulaması için vatandaşlar, Merkezi Hekim Randevu Sistemi (MHRS), e-Nabız hesabı veya Alo 182 üzerinden randevu alabilecek ve tarihi geldiğinde randevu aldığı sağlık kuruluşuna gidecek.

Son Güncelleme: 2.07.2021 09:57:58
ETİKETLERfahrettin koca  aşı  3. doz