UÇANKUŞ İHBAR HATTI: Whatsapp Telefon: 0 532 472 88 88 E-Posta: haber@ucankus.net Haber Merkezi: 0212 283 54 54

GÖZLER CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN’DA!

İstanbul Sözleşmesi'nden resmen çıkılması için gereken 3 aylık süre bugün doldu ve Türkiye resmen çekildi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, kadına, aileye ve çocuğa karşı şiddeti önlemeye yönelik eylem planını açıklayacak.

GÖZLER CUMHURBAŞKANI  ERDOĞAN’DA!

Türkiye'de kadına yönelik ve aile içi şiddet ile mücadelede bir numaralı tartışma konusu olan 'İstanbul Sözleşmesi' olarak bilinen "Kadınlara Yönelik Şiddet ve Aile İçi Şiddetin Önlenmesi ve Bunlarla Mücadeleye İlişkin Avrupa Konseyi Sözleşmesi" tarih oldu.

Türkiye 20 Mart'ta çekildi

20 Mart'ta Cumhurbaşkanlığı kararıyla Türkiye, kamuoyunu uzun süredir meşgul eden İstanbul Sözleşmesi'nden resmen çekildi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasını taşıyan kararda şu ifadeler yer aldı:

"Türkiye Cumhuriyeti adına 11/5/2011 tarihinde imzalanan ve 10/2/2012 tarihli ve 2012/2816 sayılı Bakanlar Kurulu Kararı ile onaylanan Kadınlara Yönelik Şiddet ve Aile İçi Şiddetin Önlenmesi ve Bunlarla Mücadeleye İlişkin Avrupa Konseyi Sözleşmesi'nin Türkiye Cumhuriyeti bakımından feshedilmesine, 9 sayılı Cumhurbaşkanlığı Kararnamesinin 3'üncü maddesi gereğince karar verilmiştir."

Çekilme kararının ardından, sözleşmenin yürürlükten kaldırılma tarihi de yine Resmi Gazete'de Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın imzası ile kamuoyuna duyurulmuştu.

Bugün yürürlükten kaldırıldı

Bugün itibari ile sözleşmenin yürürlükten kaldırılacağını bildiren kararda, "Kadınlara Yönelik Şiddet ve Aile İçi Şiddetin Önlenmesi ve Bunlarla Mücadeleye İlişkin Avrupa Konseyi Sözleşmesi'nin Türkiye Cumhuriyeti bakımından sona erme tarihinin 1 Temmuz 2021 olarak tespit edilmesine karar verilmiştir" ifadeleri kullanılmıştı.

Son Güncelleme: 1.07.2021 11:11:14
ETİKETLERistanbul sözleşmesi  erdoğan