UÇANKUŞ İHBAR HATTI: Whatsapp Telefon: 0 532 472 88 88 E-Posta: haber@ucankus.net Haber Merkezi: 0212 283 54 54

ZORUNLU KARANTİNADA TACİZ İDDİASI!

İngiltere'de Covid-19 seyahat kısıtlamaları kapsamında bazı ülkelerden gelenlere zorunlu olan otel karantinasında 4 kadının güvenlik görevlileri tarafından cinsel tacize uğradığı iddia edildi.

ZORUNLU KARANTİNADA  TACİZ İDDİASI!

İngiltere’de Covid-19 kısıtlamaları kapsamında hükümetin belirlediği karantina otellerinde kalan 4 kadın, güvenlik görevlileri tarafından cinsel tacize uğradığını öne sürdü. İngiliz medyasında yer alan habere göre, misafirlerin karantina kurallarına uymasını sağlamak için hükümet tarafından görevlendirilen G4S adlı özel güvenlik şirketine bağlı çalışan görevliler, söz konusu kadınlara çeşitli şekillerde taciz uyguladı.

İngiliz medyasına açıklama yapan mağdur kadınlardan biri, bir güvenlik görevlisinin kendisine sosyal mesafe kuralını ihlal ederek sarılmaya çalıştığını iddia etti. Başka bir mağdur ise görevlilerin davranışlarından rahatsız olduğunu, ayrıca kaldıkları odanın bir anahtarının da görevlilerde bulunmasından dolayı “güvende hissetmediğini” söyledi. Kadınlar ayrıca otelde “nadiren ya da hiç kadın görevli görmediklerini” ifade etti.

SORUŞTURMA BAŞLATILDI

Hükümet tarafından görevlendirilen özel güvenlik şirketi G4S, iddiaların ardından personelinden “en yüksek davranış standartlarını beklediğini” ve “görevi kötüye kullanma iddialarını araştırdığını” belirtti.

Hükümetin belirlediği Covid-19 seyahat koridorlarındaki kırmızı listede bulunan ülkelerden İngiltere’ye gelen kişilerin 10 gün boyunca otel karantinasında kalma zorunluluğu bulunuyor. Karantina uygulayan kişilerin odalarından çıkamadığı ve yalnızca güvenlik görevlileri eşliğinde günlük egzersiz yapmalarına izin verildiği biliniyor.

Son Güncelleme: 26.06.2021 13:39:41
ETİKETLERingiltere  cinsel taciz