UÇANKUŞ İHBAR HATTI: Whatsapp Telefon: 0 532 472 88 88 E-Posta: haber@ucankus.net Haber Merkezi: 0212 283 54 54

FUTURAPET ŞİRKETİNİN BÜYÜK BAŞARISI!

Düzce’nin Gümüşova ilçesinde 100 milyon liralık yatırım ile kurulan geri dönüşüm fabrikasında, tonlarca atık, geri dönüşüme kazandırılıyor. Günde 6 milyon pet şişe geri dönüşüme kazandırılırken, kullanılan 150 ton suyun yüzde 95’i ise geri dönüştürülüyor.

FUTURAPET ŞİRKETİNİN BÜYÜK BAŞARISI!

Dünya genelinde günde 1 milyar pet şişenin kullanıldığını ve tonlarca çöpün çıktığını belirten Geri Dönüşüm Fabrikası Genel Müdürü Oğuz Engin, geri dönüşüm fabrikaları ile Dünya genelinde birçok fabrikanın çöpleri geri dönüştürerek tekrar kullanıma sunduğunu belirtti. Türkiye’de de fabrikaların olduğunu fakat Düzce’nin Gümüşova ilçesinde kurdukları 100 milyon lira değerinde ki fabrikanın tam teknolojik olduğunu ve günde milyonlarca şişe ile çöpü geri dönüştüreceklerini dile getirdi.

Futurapet Genel Müdürü Oğuz Engin, “Böyle bir yatırım düşünmemizdeki neden hem sanayi olması açısından hem de ülkemizin ekonomisine ciddi katkısı olan bir sektör. Sonuçta bir çöpü bir ham maddeye dönüştürüyorsunuz. Çöpten bir ürün üretiyorsunuz. Hatta o üründen de başka kollarda katma değerler katılarak başka ürünler üretiliyor. Hem ekonomimize katkı sağlamak için hem çevremize katkı sağlamak için çöpleri geri dönüştürmek istedik. Hem yurt içinden hem yurt dışından alınan çöp balyalarını aslında onlar bizim için hammadde sürecin en başından en sonuna kadar her kısmında HDPE, PP, PE olarak ayırıp ve pet olarak ayırıp en son petleri kostik su ile yıkayıp o çapak haline geldikten sonra bunu tekrar plastik sektörüne kazandırıyoruz” ifadelerinde bulundu.

 “DEĞERLERİ ÖLÇEBİLEN CİHAZLAR ALDIK”

Hammaddeyi satma konusunda herhangi bir sorun yaşamadıklarını, tam kapasiteli çalışmaya başlamamalarına rağmen binlerce kişi tarafından aranılarak hammaddeyi talep edenlerin çok olduğunu belirten Engin, “Buradaki yatırımın büyük olması sebebi ile alıcılar ürünü talep ediyor. Çünkü yurt dışı bu makinelerin teknolojisini biliyor. Herkesin kurduğu geri dönüşüm fabrikaları ürünün PPM değerini indiremiyor. PPM bu ürünün kalitesinin ölçüsü demek. Bizim Almanya’dan aldığımız bütün makineler en iyi teknolojiyi barındırıyor. Her kısmında her parçasında en iyi teknoloji neyse onu kullandık. Bu yüzden ihracatı çok kolay yapılacak bir ürün haline geliyor buradan çıkan hammadde. Şu anki ilk fazımız 100 milyon lira. İlerleyen fazlarda ki çalışmalarımız ile bu 200 milyon liraları görecek gibi duruyor. Şişeden şişeye veya başka bir çapağı üretip başka bir ürüne katmak istersek ona göre değişecek bir yatırım olacak. Ama en az tüm fazlarımızın toplamı 200 milyon lirayı bulacak” dedi.

HABERİN VİDEOSU İÇİN TIKLAYINIZ... 

Son Güncelleme: 21.06.2021 13:12:54
ETİKETLERfuturapet  oğuz engin  düzce  pet şişe