UÇANKUŞ İHBAR HATTI: Whatsapp Telefon: 0 532 472 88 88 E-Posta: haber@ucankus.net Haber Merkezi: 0212 283 54 54

YİNE ÇİN YİNE YARASALAR!

Coronavirüs kabusu bitmeden yeni bir virüs keşfedildi. Bilim insanları Covid-19'a benzer ikinci virüs bulduklarını duyurdu. Çin'de yapılan keşifte başrolde yine yarasalar var.

YİNE ÇİN YİNE YARASALAR!

Bilim insanları Covid1-10'a benzeyen yeni bir virüs keşfettiklerini duyurdu.

CNN International'da yer alan habere göre, Çin'de yapılan keşifte başrolde yine yarasalar var. Shandong Üniversitesi'nden Weifeng Shi ve meslektaşları, 24 yeni Coronavirüs genomu topladı.

Ekipten konu ile ilgili yapılan açıklamada bu virüslerden birinin genetik olarak mevcut pandemiye neden olan SARS-CoV-2 yani Coronavirüs’e çok benzediği bilgisinin altı çizildi.

Mayıs 2019 ile Kasım 2020 ayları arasında ormanda yaşayan küçük yarasaları mercek altında alan araştırma kapsamında yarasaların ağızlarından sürüntü almanın yanı sıra idrar ve dışkıları incelendi.

Araştırmacılara göre, keşif yarasaların insanlara Covid-19 yayma potansiyellerinin ne kadar güçlü olduğunu gözler önüne seriyor. Yarasaların koronavirüs pandemisinde de etkin bir rol oynadığı uzun bir süredir tartışma konusuydu.

Özellikle Wuhan'daki hayvan pazarında yarasa satıldığı ve virüsün bu sayede insana bulaştığı uzun süre konuşulmuştu. Ancak geçtiğimiz günlerde İngiltere'nin önde gelen eğitim kurumlarından Oxford Üniversitesi öncülüğünde gerçekleştirilen yeni bir araştırma tabiri caizse gündeme bomba gibi düştü.

Söz konusu araştırma ile Çin'deki hayvan pazarlarında satılan ve taşıdığı Covid-19 virüsünü insanlara bulaştırdığı düşünülen yarasa ve pangolin gibi hayvanlar salgının sorumlusu olmaktan çıktı.

Zira Wuhan'da bahsi geçen tarihlerde, hayvan pazarlarında ne yarasa ne de pangolin satılmıştı. Öte yandan araştırmanın tek sonucu bu değil. 38 farklı türü inceleyen araştırmacılar porsuk, yaban domuzu, tavus kuşu ve çıngıraklı yılanlar gibi birçok hayvanın pazarlarda satıldığını belirledi.

Bu son çalışma sonrası ortaya çıkan veriler gözlerin bir kez daha laboratuvar sızıntısı teorisine çevrilmesine neden oldu. Zira son dönemde sızan belgeler Çin - virüs ilişkisini gündemin bir numaralı maddesi haline getirmiş durumda.

Son Güncelleme: 11.06.2021 12:38:13
ETİKETLERcoronavirüs  çin