UÇANKUŞ İHBAR HATTI: Whatsapp Telefon: 0 532 472 88 88 E-Posta: haber@ucankus.net Haber Merkezi: 0212 283 54 54

YURT GENELİNDE SAĞANAK ETKİLİ OLACAK!

Meteoroloji tarafından yayımlanan haftalık hava durumu raporuna göre yurt genelinde perşembe gününe kadar sağanak yağış etkili olacak.

YURT GENELİNDE SAĞANAK ETKİLİ OLACAK!

30 Mayıs - 5 Haziran 2021 haftalık hava durumu raporuna göre; hava sıcaklıklarının, batı bölgelerde mevsim normalleri civarında doğu kesimlerde mevsim normalleri üzerinde seyredeceği, salı gününden itibaren batıdan başlayarak azalacağı yurdun kuzey ve iç kesimlerinde mevsim normallerinin 2 ila 4 derece altına düşeceği tahmin ediliyor. Perşembe gününe kadar birçok bölgede sağanak yağış etkili olacak.

Pazartesi günü yurdun büyük bölümünde sağanak yağış etkili olacak. Marmara bölgesi, Ege ve İç Anadolu bölgesi ile Karadeniz'de sağanak yağış etkisini gösterecek. Güneydoğu ve Doğu Anadolu'da güneşli hava etkili olurken Şanlıurfa'da sıcaklık 36 dereceye kadar çıkacak.

Salı günü de sağanak yağış yurt genelinde etkili olmaya devam edecek. Pazartesi günü Çanakkale ve İzmir'de etkili olan sağanak yağış kenti terk edecek. İstanbul ve Ankara'da sağanak yağış etkili olacak.

Çarşamba günü sağanak yağış yurdun orta bölgelerine kayacak. Ege kıyılarını terk eden sağanak yağış Türkiye'nin kuzeyinde etkili olacak. Doğu Anadolu'da da sağanak yağış etkisini gösterecek.

Perşembe günü sağanak yağış neredeyse yurdun tamamını terk edecek. Doğu Karadeniz ile Karabük, Kastamonu ve Tokat'ta hafif sağanak yağış etkili olacak. İstanbul'da ise bulutlu bir hava etkisini gösterecek.

Cuma günü sağanak yağış belli yerlerde etkisini gösterecek. Niğde, Kocaeli, Sakarya, Düzce, Bolu, Zonguldak, Bartın, Karabük, Kastamonu ve Sinop'ta sağanak yağış etkili olacak.

Son Güncelleme: 30.05.2021 19:28:24
ETİKETLERsağanak  yağış  meteoroloji