UÇANKUŞ İHBAR HATTI: Whatsapp Telefon: 0 532 472 88 88 E-Posta: haber@ucankus.net Haber Merkezi: 0212 283 54 54

SICAK HAVALARA BİR MÜDDET PAYDOS!

Meteoroloji önümüzdeki günlerde yurt genelinde yaşanacak hava durumu verilerini paylaştı. Cuma ve Cumartesi günü sıcak hava yerini yağmurlu havaya bırakacak.

SICAK HAVALARA BİR MÜDDET PAYDOS!

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelerde, ülke genelinin parçalı ve az bulutlu olacağı tahmin edildi. Öte yandan; Çanakkale, Tekirdağ ve İstanbul'un Avrupa yakası hafif sağanak, öğleden sonra Denizli, Afyonkarahisar, Kars, Ardahan ve Iğdır çevreleri ile Ağrı'nın doğusunun kısa süreli ve yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı, diğer yerlerin az bulutlu ve açık geçeceği düşünülüyor.

HAVA SICAKLIKLARI ARTACAK

Hava sıcaklıklarının iç ve doğu kesimlerde 2 ila 6 derece artacağı belirtildi. Yurdun diğer bölümlerinde ise herhangi bir değişikliğin olmayacağı aktarıldı. Rüzgarın genellikle kuzey ve kuzeybatı, Akdeniz kıyıları ile güneydoğu kesimlerde güneyli yönlerden hafif ara sıra orta kuvvette esmesi bekleniyor.

YARIN BAZI BÖLGELERDE YAĞIŞ BEKLENİYOR

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre; Ülkemiz genelinin parçalı, yer yer çok bulutlu, Marmara'nın doğusu, Doğu Akdeniz, İç Anadolu, Karadeniz, Doğu Anadolu'nun kuzeyi ile Kütahya ve Afyonkarahisar çevrelerinin yerel olmak üzere aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

YAĞIŞLAR BATI KARADENİZ'DE KUVVETLİ OLACAK

Yağışların; Batı Karadeniz'in iç kesimleri ile Çankırı, Kayseri, Nevşehir, Niğde, Yozgat, Kırşehir, Kırıkkale, Çorum, Ordu, Giresun ve Sivas çevrelerinde yer yer kuvvetli olması bekleniyor. Şanlıurfa, Mardin, Diyarbakır, Batman, Elazığ, Tunceli, Bingöl, Muş, Siirt ve Şınak çevrelerinde toz taşınımı beklenmektedir.

FIRTINA UYARISI

Genellikle kuzey ve kuzeybatı, doğu kesimlerde güneyli yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, Doğu Akdeniz'in iç kesimlerinde kuvvetli (40-60 km/sa), Doğu Karadeniz'in iç kesimleri ile Doğu Anadolu'nun kuzeyinde kuvvetli ve kısa süreli fırtına (50-80 km/sa) şeklinde eseceği tahmin ediliyor.

Son Güncelleme: 27.05.2021 00:21:15
ETİKETLERmeteoroloji  sıcaklık  yağmur