UÇANKUŞ İHBAR HATTI: Whatsapp Telefon: 0 532 472 88 88 E-Posta: haber@ucankus.net Haber Merkezi: 0212 283 54 54

CUMHURBAŞKANI’NDAN NORMALLEŞME AÇIKLAMASI!

Cumhurbaşkanı Erdoğan, ABD merkezli şirketlerin üst düzey yöneticilerinin iştirakiyle çevrimiçi gerçekleşen toplantıya katıldı.

CUMHURBAŞKANI’NDAN NORMALLEŞME AÇIKLAMASI!

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları: ”Güçlü sağlık altyapısının, sağlık yatırımlarının değerini hep birlikte gördük. Birçok ülkede yaşanan sıkıntılarının hiçbiri Türkiye'de yaşanmadı. Salgına karşı en etkili yöntem olan aşı konusunda 29 milyon doza yaklaştık. Özellikle haziran ayında yoğun bir aşılama kampanyası yürüyerek normalleşmeyi hedefliyoruz. Sadece sağlıkta değil, yatırım, lojistik, kamu güvenliği ve sosyal destekler olarak da pozitif olarak ayrıştık. Özel sektörün gayreti ve devletimizin destekleri ile ekonomimiz 2020 yılını büyüme ile kapattı. Çin'in ardından en yüksek büyümeyi kaydeden ülke olduk

Geleneksel pazarlarımızdaki ciddi küçülmeye rağmen, 170 milyar dolarlık ihracat rakamına ulaştık. Ekonomide taşlar yerine oturdukça Türkiye'nin yakaladığı ivmenin hızı artıyor.

2021 yılının ilk dört ayında ihracatımız, önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 45 artarak 4 milyar 272 milyon doları buldu. Salgının yol açtığı belirsizliklere rağmen Türkiye'ye olan yatırım talebinde ciddi bir artış gözlemliyoruz.

Son Güncelleme: 26.05.2021 19:20:03