UÇANKUŞ İHBAR HATTI: Whatsapp Telefon: 0 532 472 88 88 E-Posta: haber@ucankus.net Haber Merkezi: 0212 283 54 54

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN: İÇİŞLERİ BAKANIMIZIN YANINDAYIZ!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti Grup Toplantısı'nda açıklamalarda bulunuyor.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN: İÇİŞLERİ BAKANIMIZIN YANINDAYIZ!

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları

Salgın yardımları Haziran sonunda 181 milyar liraya ulaşacak.

Esnaflarımızın KOBİ’lerimizin ve vatandaşlarımızın bankalardan kredi alabilmelerini kolaylaştırdık, yaklaşık 400 bin firmanın 8 milyon vatandaşımızın faydalandığı uygun maliyetli bu kredilerin toplamı 315 milyar lirayı geride bırakmıştır.

Ertelenen borçları yıl sonunda 219 milyar lirayı bulacaktır.

2 ayrı grup halinde 1 milyon 384 binden fazla esnaf ve sanatkarımıza 4 milyar 622 milyon liralık bir hibenin müjdesini de halkımızla paylaştık.

Nefes Kredisi için de çalışmalara başlandı.

Çiftçilerimiz için de sezonu açılan hububat ve bakliyat alım fiyatlarını ilan ettik.

Üreticiyi koruyan tüketiciyi kollayan bu yeni sezon mahsul fiyatlarının ülkemize ve milletimize hayırlı olmasını diliyorum.

Milletimizin her kesiminin her bir ferdinin yanında olduğumuzu gösterdik. Türkiye’nin 2021 büyüme oranının tahminlerin çok ötesinde gerçekleşeceğine inanıyorum.

'KİMİN SUÇ ÇETELERİYLE, TERÖR ÖRGÜTLERİYLE YÜRÜDÜĞÜNÜ MİLLETİMİZ GÖRÜYOR'

ekonomi Reform Programı’mızda yer alan hususlarla ilgili somut düzenlemeleri de çıkarmaya başladık. AK Parti olarak en büyük başarımız hükümetlerimiz döneminde çalışacakları iş ve geleceklerine güvenle bakabilecekleri istikrarlı bir iklim sağlamak olmuştur.

Nice oyunları ve tuzakları bozduğumuz gibi bu sinsi operasyonu da akamete uğratacağımızdan kimsenin şüphesi olmasın. Biz birliğimize beraberliğimize kardeşliğimize sahip çıktığımız sürece hiçbir senaryo ülkemizi hedeflerine ulaşmaktan alıkoyamaz.

19 yıllık iktidarımızın her anında yaptığımız gibi sadece hakka ve hakikate bakarak yolumuza devam edeceğiz, kimin suç çeteleriyle terör örgütleriyle yürüdüğünü milletimiz görüyor, biliyor.

Türkiye’ye siyasetten teröre ekonomiden dış politikaya kadar her alanda ağır maliyetleri olan 1990’ların istikrarsız dönemleri 3 Kasım seçimleri ile sona ermiştir.

İktidarı devraldığımızda milletimize Türkiye’yi 4 temel sütun üzerinde yükseltme sözü verdik.

EĞİTİM

Eğitimde derslik sayısını 330 bin ilave ile 600 bine öğretmen sayısını 693 bin ilave ile 975 bine üniversite sayısını 131 ilave ile 207’ye çıkartmak sureti ile sistemi tıkayan tüm kanalları açtık.

Benim üniversiteye girdiğim dönemde üniversiteye girme şansı 10’da  1’di ama şimdi hamdolsun bu 10’da 10’a yükseldi.

Eğitim yolculuğu bitmeyecek olan bir mücadeledir, önümüzdeki dönemde muhteviyatı ön planda olan bir çalışma ile eğitim ve öğretimi daha ileriye taşıyacağız.

SAĞLIK

Ülkemizdeki sağlık hizmetlerini görüp de hayranlık duymayan kimseye rastlamadık. Bizde bir röntgen çektirmek için 7 ay sonrasına gün veriliyordu. Yıllardır pek çok ülkeden heyetler Türkiye’ye gelerek bu altyapıyı ve sistemi kendilerine nasıl uygulayabileceklerinin incelemelerini yapmaktadır. Salgın döneminde de bu imtihandan da alnımızın akı ile çıkmayı başardık.

Ülkemizdeki hastane ve sağlık kuruluşlarının sayısını 4 binin, yoğun bakım sayısını 48 binin üzerine çıkarttık. Hastanelerimizi, ambulanstan teşhis ve tedavi cihazlarına kadar tüm hususları ile en modern sistemlerle donattık ve verilen hizmetlerin kalitesini arttırdık.

Şehir hastanelerimiz salgın döneminde adeta destan yazan kurumlar haline dönüştü, inşallah sağlık alanındaki bu hizmetleri daha da geliştirerek milletimizin hizmetine sunmaya devam edeceğiz.

ADALET

Vesayete selam duran bir yargı dışa bağımlıdır. Biz işte buna son verdik.

En son dün biliyorsunuz parlamentomuzda gayet güzel memnuniyet verici bir seçim gerçekleştirildi ve HSK kurulu parlamentomuzu oluşturan milletvekillerimizin iradesi ile tecelli etmiş oldu. Bu vesile ile HSK adaylarının belirlenmesinde uzlaşmayı öne çıkaran siyasi partilere ve milletvekillerine teşekkür ediyorum. Bu uzlaşma tablosu yeni anayasa çalışmaları için de fevkalade ümit vericidir.

Yeni anayasada milletin vicdanından milletin kanaatinden çıkacak en değerli miras olacaktır.

“İÇİŞLERİ BAKANIMIZIN YANINDAYIZ”

Ülkede tabii mikserler var. İçişleri Bakanımız Süleyman Soylu'yu hedef alan saldırıların gerisinde ülkemizde sağlanan bu huzur ve güven ikliminden duyulan bir rahatsızlık var. Terör örgütleri gibi suç örgütleriyle mücadelesinde de İçişleri Bakanımızın yanında olduk, yanındayız ve yanında olacağız. Binali Yıldırım arkadaşımızın da oğlu üzerinden hedefe alınması, asıl niyeti gösteren bir başka işarettir. Bu tezgahı da Allah'ın izniyle bozacağız.

Son Güncelleme: 26.05.2021 14:21:44