UÇANKUŞ İHBAR HATTI: Whatsapp Telefon: 0 532 472 88 88 E-Posta: haber@ucankus.net Haber Merkezi: 0212 283 54 54

BATMAN’DA ASKERİ TESİSE SALDIRI GİRİŞİMİ!

Batman'da bir askeri tesise 3 maket uçakla saldırı girişiminde bulunuldu. Batman Valiliği’nden konuyla ilgili yapılan açıklamada, kentteki bir askeri tesise saat 23.10 sularında 3 maket uçak ile saldırı girişiminde bulunulduğu bildirildi. Açıklamada, "Maket uçaklar etkisiz hale getirilmiştir. Herhangi bir zayiat yoktur." ifadelerine yer verildi.

BATMAN’DA ASKERİ TESİSE SALDIRI GİRİŞİMİ!

Terör örgütü PKK mensupları, Batman Hava Meydan Komutanlığı'na 3 ve Şırnak 23'üncü Jandarma Sınır Tümen Komutanlığı'na 2 patlayıcı yüklü maket uçakla saldırı girişiminde bulundu.

OPERASYON BAŞLATILDI

Güvenlik güçleri saldırı girişimini fark ederek, maket uçakları havada vurdu. Silah seslerinin yankılandığı olay yerine zırhlı araçlar geldi. Saldırıyı yaptıktan sonra kaçan teröristler için de operasyon başlatıldı.

Güvenlik güçlerinin durumu fark etmesi sonucu maket uçaklar, havada vuruldu. Patlama ve silah sesleri yankılanırken, olay yerine ambulans ve zırhlı araçlar sevk edildi. Kaçan teröristlerin yakalanması için bölgede hava destekli operasyon başlatıldı.

MSB'DEN FLAŞ AÇIKLAMA:

Milli Savunma Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada; Batman'daki İnsansız Uçak Sistemleri Üs Komutanlığımız ile Şırnak'taki 23'üncü Piyade Tümen Komutanlığımıza maket uçaklarla saldırı girişiminde bulunulmuş, birlik personelimizin dikkati ve alınan tedbirler sayesinde herhangi bir hasar ve zayiat meydana gelmemiştir.

Son Güncelleme: 21.05.2021 00:42:33
ETİKETLERbatman  saldırı