UÇANKUŞ İHBAR HATTI: Whatsapp Telefon: 0 532 472 88 88 E-Posta: haber@ucankus.net Haber Merkezi: 0212 283 54 54

THODEX’E HACİZ!

Yaklaşık 400 bin kişinin mağdur olduğu Thodex vurgununda flaş bir gelişme yaşandı. Olayda mağdur olduğunu belirten şahıslar avukatları ve icra memurları eşliğinde Thodex’in Kadıköy'deki merkezine geldi ve ilk haciz işlemi gerçekleştirildi. Şirkete ait 3 lüks araca el konuldu.

THODEX’E HACİZ!

Son Dakika Haberleri: Yerli kripto para borsası Thodex'in 21 Nisan'da işlemlere kapatıldığını duyurmasını ardından gündeme gelen iddialar ve kurucusunun yurt dışına kaçışı paniğe neden oldu. Başlatılan yasal süreç devam ederken, önemli bir son dakika gelişmesi yaşandı.

İLK HACİZ İŞLEMİ GERÇEKLEŞTİRİLDİ

Yaklaşık 400 bin kişinin mağdur olduğu Thodex vurgununa ilişkin ilk haciz işlemi gerçekleştirildi. Olayda mağdur olduğunu belirten şahıslar avukatları ve icra memurları eşliğinde Thodex'in Kadıköy Göztepe'deki yönetim binasına geldi. Çilingir yardımıyla ofisin kapıları açıldı. Yürütülen çalışmalar kapsamında şirkete ait 3 lüks araca haciz konuldu.

KRİPTO PARALARIN İZİ BULUNDU

Öte yandan, Thodex kullanıcılarından gelen yatırım hesabı bilgilerinin takip ederek kripto paraların akıbetine dair teknik bir araştırma raporu yayınladı. Raporu hazırlayan Blockchain teknolojileri şirketi ortaklarından Can Azizoğlu, kripto paraların izini bulduklarını söyleyerek, "Tespitlerimize göre daha önce internette bildirilmiş dark web (derin internet) veya dark market, dolandırıcılık ve fidye cüzdanlarına aktarımlar yapılmış" dedi.

NE OLMUŞTU?

Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından kullanıcıların Thodex adlı kripto para borsasındaki hesaplarına erişemediği ve şirket sahibinin yurt dışına kaçtığı yönündeki ihbar üzerine 22 Nisan'da resen soruşturma başlatılmıştı.

Son Güncelleme: 17.05.2021 18:03:23
ETİKETLERthodex  haciz