UÇANKUŞ İHBAR HATTI: Whatsapp Telefon: 0 532 472 88 88 E-Posta: haber@ucankus.net Haber Merkezi: 0212 283 54 54

RAMAZAN BAYRAMI ÖNCESİ 2 GÜN...

Ramazan Bayramı’na az süre kala alışveriş hareketlendi. Tam kapanmadan dolayı sanal alışveriş revaçta. Esnaf ise bayram öncesi iki gün açılma istiyor. Bayram nedeniyle online satışların yüzde 40 artması bekleniyor. Tüketici dernekleri ise online alışverişte dikkatli olunması konusunda uyarıyor.

RAMAZAN BAYRAMI  ÖNCESİ 2 GÜN...

Ramazan Bayramı’na sayılı günler kala alışveriş hareketliliği başladı. Kovid-19 salgını nedeniyle sokağa çıkmaktan çekinen tüketiciler, alışveriş için e-ticareti tercih ediyor.

Bayramın tam kapanma dönemine denk gelmesiyle birlikte online satışlarda şeker, çikolata, tatlı ve çocuk giyiminin öne çıkması bekleniyor. Aynı zamanda bu dönemde online satışların yüzde 40 büyümesi öngörülüyor.

Esnaf ise, bayram öncesi satış yoğunluğunun yaşandığı iki gün için dükkânını açmak istiyor. Öte yandan tüketici örgütleri, bayram alışverişleri için tüketicileri sahte alışveriş siteleri, yanıltıcı indirimlere karşı dikkatli olmaları konusunda uyarıyor.

'DÜKKAN AÇILSIN'

Türkiye Esnaf ve Sanatkârları Konfederasyonu Genel Başkanı Bendevi Palandöken, bayram öncesi iki günlük açılma talep ettiklerini söyledi.

 “Arife günleri alışverişin en yoğun olduğu günlerdir” diyen Palandöken, “Bugün (salı) ve yarın (Arife) esnaf dükkânlarını açarsa en azından eldeki stok ürünleri eritmiş olur.

Çünkü ürünler için sezon da geçiyor. Ayakkabıcı, çantacı gibi küçük esnafa açılma imkânı sağlanırsa esnafımızın ve bayram alışverişi yapılan çocuklar da bayrama sevinçli girer” dedi.

Bendevi Palandöken, küçük esnafın yanı sıra pazarlar da açılırsa eğer pazardaki kıyafet tezgâhlarının açık olması yönünde talepleri olduğunu dile getirdi.

Son Güncelleme: 11.05.2021 11:11:38
ETİKETLERramazan bayramı  tam kapanma