UÇANKUŞ İHBAR HATTI: Whatsapp Telefon: 0 532 472 88 88 E-Posta: haber@ucankus.net Haber Merkezi: 0212 283 54 54

ÇOCUK ÖLÜMLERİNDEN SORUMLU TUTULDU!

Bir çocuğun koşu bandının altında kaldığının görüldüğü bir video ve ölüm sonrası ABD'li koşu bandı şirketi Peloton, ürünlerini geri çağırma kararı aldı.

ÇOCUK ÖLÜMLERİNDEN SORUMLU TUTULDU!

Koronavirüsle satışları artan ABD'li koşu bandı şirketi Peloton, ürünlerini geri çağırıyor. Ürünleri 4.000 dolara satılan koşu bandı markası Peloton, çocuk ölümlerinden sorumlu tutulmuştu.

CNN'in haberine göre Peloton, Tread + ve Tread koşu bantlarını geri çağırdı ve şirket, Tüketici Ürün Güvenliği Komisyonu'nun bunu yapma talebiyle mücadele etmenin yanlış olduğunu kabul etti. Geri çağırmaya yaklaşık 125 bin koşu bandının dahil olduğu duyuruldu.

CPSC, koşu bantlarına bağlı bir çocuğun öldüğünü ve diğer 70 kişinin yaralandığını söyledi. Söz konusu markanın ürünlerinde güvenlik sorunu bulunduğuna dair ABD Tüketim Ürünü Güvenlik Komisyonu bir rapor hazırlamıştı.

ABD Tüketim Ürünü Güvenlik Komisyonu tarafından hazırlanan raporda birçok ürünün çocuklar ve evcil hayvanlar için tehlike teşkil ettiği belirtildi.

Mart ayında şirketin kurucusu ve CEO’su John Foley, açıklama yapmış ve gündeme oturmuştu. Açıklamada bütün ürünlerde güvenliğin ön planda olduğunu ifade etmiş kullanıcılara çocuklarınızı ve evcil hayvanlarınızı Peloton egzersiz aletlerinden uzak tutun, demişti.

Foley, "Antrenmana başlamadan önce Peloton egzersiz cihazınızın etrafındaki alanı kontrol edin" demişti.

ÖZÜR DİLEDİ

Peloton CEO'su John Foley, "Açık olmak istiyorum, Peloton, CPSC'nin talebine ilk yanıtımızda bir hata yaptım. Başlangıçtan itibaren onlarla daha verimli bir şekilde ilgilenmeliydik. Bunun için özür dilerim" dedi.

CPSC'nin başkan vekili Robert Adler yaptığı açıklamada, duyurunun "Haftalarca süren yoğun müzakere ve çabaların sonucu olduğunu ve Peloton'un tüketicilerin çıkarlarına hizmet ettiğine inandığım bir işbirliği anlaşmasıyla sonuçlandı" dedi.

Geri çağırma, ABD ajansının makinenin kullanıcıları için "acil uyarı" yayınlamasından iki haftadan fazla bir süre sonra gerçekleşti. Haberlerin ardından şirket hisseleri yüzde 12 düştü.

Son Güncelleme: 6.05.2021 10:01:29
ETİKETLERölüm  çocuk