UÇANKUŞ İHBAR HATTI: Whatsapp Telefon: 0 532 472 88 88 E-Posta: haber@ucankus.net Haber Merkezi: 0212 283 54 54

ÜLKE GENELİNDE BU HAFTA BİZİ NASIL BİR HAVA BEKLİYOR?

Meteoroloji tarafından haftalık hava durumu raporu yayımlandı. Mevsim normalleri üzerinde devam eden hava sıcaklığının salı gününden itibaren mevsim normalleri üzerine inmesi bekleniyor. Hafta boyunca yer yer sağanak yağış etkili olacak. İşte 3 - 9 Mayıs 2021 hava durumu tahmin raporu.

ÜLKE GENELİNDE BU HAFTA BİZİ NASIL BİR HAVA BEKLİYOR?

Meteoroloji tarafından yapılan son açıklamaya göre, hava sıcaklıklarının pazartesi günü ülke genelinde mevsim normallerinin 6 ila 10 derece üzerinde seyredeceği, salı ve çarşamba günleri kuzey ve iç bölgelerde azalarak mevsim normalleri civarında düşeceği tahmin ediliyor.

Pazartesi günü yurt genelinde güneşli bir hava etkili olacak. Hava sıcaklığı Aydın'da 36 dereceye kadar çıkacak. İstanbul'da 26 derece Ankara'da hava sıcaklığı 29 derece olacak. Hakkari'de ise hafif sağanak yağış bekleniyor.

Salı günü hava sıcaklıklarının mevsim normallerine inmesi bekleniyor. Kuzey kesimlerde salı günü sağanak yağış etkili olacak. İstanbul başta olmak üzere yurdun güney ve ege kıyıları hariç sağanak yağış bekleniyor.

Çarşamba günü ise sağanak yağış Doğu Anadolu bölgesine taşınıyor. İstanbul'u terk eden sağanak yağış Karabük, Bolu, Kastamonu, Çankırı ve yurdun doğu kesiminde etkili olacak.

Perşembe günü de yurdun büyük kesiminde yağmur etkili olacak. İstanbul ve Ankara'da hafif sağanak yağış etkili olacak. Salı ve çarşamba günü Trabzon ve Rize'de etkili olan sağanak yağış iki kenti terk edecek.

Haftanın son gününde ise yurdun büyük kısmında güneşli hava etkili olacak. Samsun'dan başlayarak yurdun kuzey kesimi ve Doğu Anadolu bölgesinde sağanak yağışın etkili olması bekleniyor.

Son Güncelleme: 2.05.2021 18:58:04
ETİKETLERsıcaklık  meteoroloji  türkiye