UÇANKUŞ İHBAR HATTI: Whatsapp Telefon: 0 532 472 88 88 E-Posta: haber@ucankus.net Haber Merkezi: 0212 283 54 54

NASA, SPACEX İLE ÇALIŞMALARI DURDURMA KARARI ALDI!

NASA, astronotları Ay’a indirmek için uzay aracı arayışında sorunlar yaşamaya devam ediyor. Son olarak Elon Musk’ın şirketi SpaceX ile anlaşan Amerikan Ulusal Havacılık ve Uzay Dairesi; Blue Origin’in ve Dynetics’in itirazları üzerine projeyi durdurma kararı aldığını açıkladı.

NASA, SPACEX İLE ÇALIŞMALARI  DURDURMA KARARI ALDI!

NASA'nın Artemis projesi kapsamında gerçekleşecek astronotların Ay’a inişi için uzay aracı arayışında iki ezeli rakip Jeff Bezos ve Elon Musk, Blue Orijin ve SpaceX aracılığıyla yeniden karşı karşıya gelmiş ancak NASA, SpaceX ile projeye devam edeceğini açıklamıştı.

Blue Origin, Dynetics ve SpaceX'in projelerinin değerlendirilmesinden sonra 2.9 milyar dolarlık anlaşma Elon Musk'ın şirketi ile gerçekleşmişti.

Geçtiğimiz günlerde Blue Origin, NASA'nın bu kararına itiraz ederek Hükümet Sorumluluk Bürosu'na bir protesto başvurusunda bulundu. Bu protestoya Dynetics de eklendi ve NASA bir süre projeyi durdurma kararı aldı.

NASA sözcüsü Monica Witt, 26 Nisan'da yapılan itirazlar sonucunda sorunlar çözülene kadar projenin askıya alındığını duyurdu.

Son Güncelleme: 1.05.2021 12:12:04
ETİKETLERnasa  elon musk  spacex