UÇANKUŞ İHBAR HATTI: Whatsapp Telefon: 0 532 472 88 88 E-Posta: haber@ucankus.net Haber Merkezi: 0212 283 54 54

BAKAN KOCA’DAN DİKKAT ÇEKEN AÇIKLAMALAR!

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca açıklamalarda bulundu.

 BAKAN KOCA’DAN  DİKKAT ÇEKEN AÇIKLAMALAR!

Salgın yönetiminde Antalya, Burdur ve Isparta'nın durumunu her yönüyle ele aldık. Bugün virüsün hareket alanlarını kısıtlayacağımız, ona yayılma şansı tanımamak için gayret edeceğimiz sıkılaştırılmış tedbirlerin uygulanacağı 17 günün ilki. Sokağa çıkma kısıtlamasının daha sıkı uygulandığı bu dönem öncesinde tatil beldelerine olağandan daha fazla hareketlilik gerçekleşti. Bu durumun virüsün yayılması için yeni bir fırsat olmaması amacıyla tedbir ve uygulamaları yerinde görmek üzere Antalya'da durum değerlendirmesi yaptık.

Sıkılaştırılmış tedbirlere vatandaşların çok iyi uyum gösterdiklerini gözlemledik, bu durumdan çok memnun olduk

Antalya ve Burdur ve Isparta hakkında bazı bilgiler... Antalya'da her biri 3 kişiden oluşan filyasyon ekip sayımız 358. Antalya'da son 1 haftada vaka sayısı %35 oranında azaldı. Antalya'da yatak doluluk oranımız %47.7, Yoğun bakım doluluk oranı ise %66.3, Antalya hemşerilerimizin de ilgisiyle aşılama programını başarıyla yürüten illerimizden. 65 yaş üstü vatandaşlarımızın Antalya'da aşılanma oranı 85. Burdur'da vaka sayısında %25 oranında azalma. Yoğun bakım doluluk %52.9. Burdur'da 65 yaş üstü aşılama oranı %83. Isparta'da 311 filyasyon ekibimiz var. Vaka sayısı son 1 haftada %35 oranında azaldı. Yatak doluluk oranımız 53.1, yoğun bakım doluluk oranımız ise 70.4. 65 yaş üstü aşılanma oranı %84. Antalya sağlık yatırımları açısından önemli bir döneme girmiştir. Bin yataklı Antalya Şehir Hastanemizin inşasına başladık. 150 yataklı Konyaaltı Devlet Hastanesi proje çalışmalarını tamamlıyoruz. 300 yataklı Manavgat Devlet Hastanemizin proje çalışmalarına başlamış bulunuyoruz. Isparta Şehir Hastanemizde 4 yıl vatandaşımıza hizmet sunuyoruz.  50 yataklı Yalvaç Devlet Hastanesi ek binasının ihalesini yapacağız. Isparta Aksu İlçe Entegre hastanemizin proje çalışmalarına başlıyoruz.  400 yataklı Burdur Devlet Hastanemizin inşaatına devam ediyoruz. Çavdar İlçe Entegre hastanemizin ihalesini yaptık. İhtiyaç olan 112 acil istasyonları, aile sağlığı merkezi planlama projeleri devam ediyor. Yarının bugünden daha güzel olacağı inancıyla var gücümüzle gayret ediyoruz. Milletçe büyük bir fedakarlık örneği gösteriyoruz. Kazanımlarını göreceğimiz günlerin yakın olduğunu bilmenizi isterim.

Mutasyonla ilgili ağırlıklı İngiliz varyantı görülmekte. Güney Afrika ve Brezilya varyantını da gördüğümüzü ifade etmiştim. Hindistan varyantı olarak bilinen varyantın 5 vakada görüldüğünü ifade etmiştim. Bu sayıda artış söz konusu değil.

Bugün itibariyle ülkemizde 3. bir aşının daha kullanımına onay verildi. Sputnik aşısının acil kullanım onayını bugün verdi. En kısa sürede bu aşı da ülkemizde kullanılmaya başlayacaktır.  Sputnik V aşısının ilk sevkiyatı bu ay olacak. 6 ayda 50 milyon doz aşı teslim edilmesi ve ilk sevkiyatın bu ay gerçekleşmesi beklenmektedir.

2 doz arası sürenin uzatılmasına uygun olduğuna bilim kurulumuz karar vermiştir. Kısıtlamalara uyum iyi seviyelerde başladı. Böyle devam etmesi halinde bayram sonrasında çok daha öngörülebilir planlar yapabileceğiz.

Antalya'da son bir haftada vaka sayısı yüzde 35 oranında azaldı.

SPUTNİK V AŞISI

Bu sözleşme gereği 6 aylık zaman diliminde 50 milyon doz aşının Türkiye'ye gelmesi planlandı. Mayıs ayından itibaren bu aşıların ilk etabının geleceğini söylemek istiyorum. Mayıstan itibaren aşıların ilk etabının geleceğini söylemek istiyorum. Bir hafta 10 gün içinde ne kadar aşının gelebileceği konusu netleşmiş olacak

Son Güncelleme: 30.04.2021 18:43:15
ETİKETLERcoronavirüs  bakan koca