UÇANKUŞ İHBAR HATTI: Whatsapp Telefon: 0 532 472 88 88 E-Posta: haber@ucankus.net Haber Merkezi: 0212 283 54 54

PENÇE OPERASYONU’NDA 1 ASKERİMİZ ŞEHİT OLDU!

Terör örgütü PKK’ya yönelik Irak’ın kuzeyinde başlatılan ‘Pençe-Şimşek ve Pençe Yıldırım’ operasyonu hava destekli olarak devam ederken, teröristlerce araziye döşenen patlayıcının infilak etmesi sonucu, 1asker şehit oldu. Patlamada, 1 asker ise yaralandı.

PENÇE OPERASYONU’NDA 1 ASKERİMİZ ŞEHİT OLDU!

Terör örgütü PKK'ya yönelik Irak'ın kuzeyinde başlatılan 'Pençe-Şimşek ve Pençe Yıldırım' operasyonu hava destekli olarak devam etti. Teröristlerce araziye döşenen patlayıcının infilak etmesi sonucu, 1asker şehit oldu. Patlamada, 1 asker ise yaralandı.

YARALI ASKER TEDAVİ ALTINA ALINDI

Yaralı asker Çukurca'da yapılan ilk müdahaleden sonra helikopterle Hakkari Devlet Hastanesi'ne kaldırılarak tedavi altına alındı. Yaralı askerin hayati tehlikesinin bulunmadığı belirtilirken, Çukurca'daki sınır bölgesinde yer alan askeri üs bölgelerinden terör hedefleri topçu birlikleri tarafından yoğun ateş altına alındı.

AÇIKLAMA YAPILDI

Milli Savunma Bakanlığı'da sosyal medya hesabından açıklama yaptı. Şehit sayısının 2'ye yükseldiği belirtilen açıklamada şöyle denildi: "Irak'ın kuzeyinde 26 Nisan 2021 tarihinde PENÇE YILDIRIM Harekâtı kapsamında teröristlerle çıkan çatışmada bir kahraman silah arkadaşımız şehit olmuş, El Yapımı Patlayıcıya (EYP) basma neticesinde bir kahraman silah arkadaşımız ise yaralanmış ve derhal hastaneye sevk edilmiştir. Pençe-Şimşek, Yıldırım operasyonlarında şehit sayımız iki olmuştur.

Son Güncelleme: 26.04.2021 21:55:36
ETİKETLERpençe operasyonu  asker  şehit