UÇANKUŞ İHBAR HATTI: Whatsapp Telefon: 0 532 472 88 88 E-Posta: haber@ucankus.net Haber Merkezi: 0212 283 54 54

O İLİMİZDE BASIN AÇIKLAMALARI VE PROTESTO YASAĞI!

Trabzon’da Meydan Parkı ve Atapark dahil, 6 caddede toplu basın açıklaması, açık hava toplantısı, protesto gibi uygulamalar yapılması bir hafta yasaklandı.

O İLİMİZDE BASIN AÇIKLAMALARI VE PROTESTO YASAĞI!

Trabzon Valiliğinin yaptığı yazılı açıklamada, bu noktalarda toplu basın açıklaması, açık hava toplantısı, protesto gibi uygulamalar yapılması bir hafta yasaklandığı belirtildi. Yasak 19 Nisan ile 25 Nisan tarihleri arasında uygulanacak. Yasağın, uygulandığı günlerde Artvin Hopa'da 2011'de protesto esnasında hayatını kaybeden Öğretmen Metin Lokumcu'nun davasının görüleceği 21 Nisan'ı da kapsadığı ve engellenmesi olduğu öğrenildi. Bu dava için HDP Milletvekilleri dahil bir çok kişinin Trabzon'a geleceği çağrısında bulunulmuştu.

Trabzon Valiliği bugün akşam saatlerinde yaptığı duyuruda Meydan Parkı, Atapark Uzunsokak, Kahramanmaraş Caddesi, Kunduracılar Caddesi, Gazipaşa Caddesi, Cumhuriyet Caddesi, İskele Caddesi, Atalar, Pazaryerleri ile Park - Bahçe, Mabetlerde ve kamu hizmeti görülen bina ve tesisler ile bunların eklentilerinde yapılacak olan her türlü açık hava toplantısı, kapalı yer toplantısı, yürüyüş, miting, basın açıklaması, protesto eylemi, çadır kurma, insan zinciri, stant açma, oturma eylemi, imza kampanyası, el ilanı ve broşür dağıtma, anma töreni, toplu karşılama ve açılış vb. türdeki eylem ve etkinlikler bugün 19 Nisan 2021'ten, 25 Nisan 2021 saat 23:50'a kadar yasakladığını duyurdu.

Son Güncelleme: 19.04.2021 23:47:43
ETİKETLERtrabzon  yasak