UÇANKUŞ İHBAR HATTI: Whatsapp Telefon: 0 532 472 88 88 E-Posta: haber@ucankus.net Haber Merkezi: 0212 283 54 54

CANLI YAYINDA ZEHİRLİ BİTKİ İÇTİ!

Kırgızistan Sağlık Bakanı Alımkadır Beyşenaliyev, yeni tip koronavirüs tedavisinde,"Akonitin kökü (kurtboğan otu) tedavisini uyguladıklarını ve iyi sonuçlar elde ettiklerini" söyledi. Zehirli bitkinin kökünü kaynatarak kameralar karşısında içen Beyşenaliyev, bu bitkiyi kullanan 300 Kovid-19 hastasının iyileştiğini söyledi.

CANLI YAYINDA ZEHİRLİ BİTKİ İÇTİ!

Kırgızistan Sağlık Bakanı Alımkadır Beyşenaliyev, başkent Bişkek'te düzenlediği basın toplantısında, tıpta ve alternatif tıpta çok zehirli bir bitki olarak bilinen akonitin kökünü, Kovid-19 tedavisinde gönüllü hastalara vermeye başladıklarını belirtti.

Yanında getirdiği su ısıtıcısında akonitin kökü tentürünü kaynatarak kameralar karşısında içen Beyşenaliyev, bu bitkiyi kullanan 300 Kovid-19 hastasının iyileştiğini ifade etti. Beyşenaliyev, Kırgızların geçmişten bugüne akonitin kökünü diyabet, meme ve mide kanseri, bronşit ve radikülit gibi hastalıklarda kullandığını kaydetti. Bakan Beyşenaliyev, akonitin kökünün Kovid-19 tedavisindeki klinik denemelerin sürdüğünü, bitkinin kullanımıyla zatürre, şeker ve tansiyonun düşürülmesinde hızlı ve olumlu sonuçlar elde ettiklerini aktardı.

YENİ TARTIŞMALARI DA BERABERİNDE GETİRDİ

Açıklamasını şaşkınlıkla karşılayan gazetecilerin ısrarlı soruları üzerinde Beyşenaliyev, ilginç buluşun hikayesini paylaşarak Kovid-19 ile mücadelede yeni tartışmaları da beraberinde getirdi.

Kırgızistan Sağlık Bakanı Beyşenaliyev, 'korona tedavisinde kullanılıyor' deyip kameralar karşısında zehirli bitkiyi kaynatıp içti

HALK ARASINDA ISSIK GÖL KÖKÜ OLARAK BİLİNİYOR

AA muhabiri, başkent Bişkek'teki Oş Pazarı'nda halk arasında Issık Göl kökü olarak bilinen akonitin satışı yapan Tolganay Toyçubayeva ile görüştü. Yaklaşık 20 yıldır pazarda bitki sattığını anlatan Toyçubayeva, Taşkent'te bitkisel ilaçlar üzerine eğitim aldığını ifade ederek, alkaloid oranı yüzde 6 olan Issık Göl kökünün sadece Kırgızistan'ın kuzeyindeki Issık Göl bölgesinde yetiştiğini belirtti. Toyçubayeva, çobanların büyükbaş hayvanlarını zehirlenme tehlikesine karşı akonitin bitkisinin yetiştiği bölgelere sürmediğini, bu bitkiyi tansiyonu düşük olanların kullanmaması gerektiğini aksi takdirde bir dakika da kötü sonuçlara yol açabileceğini söyledi.

Bitkinin, Orta Asya ülkelerinde ve Hindistan'da kullanıldığını aktaran Toyçubayeva, akonitinin bir kilogramının 2000 som (200 lira) satıldığını belirtti. Cumhurbaşkanı Caparov, dün Kovid-19 hastaların tedavi gördüğü hastaneyi ziyaret ettikten sonra yaptığı açıklamada, "Doktorlarımız, Kovid-19'u hafif geçirenleri 2-3 gün içinde iyileşmesini sağlayacak bir tedavi yöntemi buldular." ifadesini kullanmıştı.

Son Güncelleme: 16.04.2021 21:39:35
ETİKETLERkırgızistan  kurtboğan  coronavirüs