UÇANKUŞ İHBAR HATTI: Whatsapp Telefon: 0 532 472 88 88 E-Posta: haber@ucankus.net Haber Merkezi: 0212 283 54 54

DİKKAT! BUGÜN BAŞLIYOR!

İçişleri Bakanlığı, kısmi kapanma sürecinde ülke genelinde bugünden itibaren "yoğunlaştırılmış dinamik denetim" uygulanacağını açıkladı.

DİKKAT! BUGÜN BAŞLIYOR!

İçişleri Bakanlığı 81 İl Valiliğine “Yoğunlaştırılmış Dinamik Denetim Faaliyetleri” konulu genelge gönderdi. Genelgede kısmi kapanma kararı alındığı ve buna yönelik yeni tedbirler uygulamaya konulduğu hatırlatıldı. Salgınla mücadele alınan tedbirler kadar bu tedbirlerin denetlenmesinin de sonuç açısından önemli olduğu vurgulandı.

Ülke geneline gönderilen genelgede kısmi kapanma sürecinde gerçekleşecek denetimlerle ilgili şu hususlar belirtildi:

1. Denetimlerin odak noktası, sokağa çıkma kısıtlamaları, şehirlerarası seyahat kısıtlaması, konaklama tesislerine dair tedbirler ve işyerlerinin açılış-kapanış saatlerine uyulması hususları oluşturacak.

2. Yürütülecek her türlü denetim faaliyetinde işyeri sahipleri/çalışanları ile vatandaşların kurallara uymaya/sorumlu davranmaya nezaketle davet eden rehberlik edici bir yaklaşım sergilenecek olup, kurallara aykırılıklarda ısrar, tekerrür, kuralların esaslı ihlali gibi suistimal edici tutum ve davranışlarla karşılaşılması halinde ise gerekli idari/adli işlem tesisinden imtina edilmeyecek.

Son Güncelleme: 15.04.2021 11:58:55
ETİKETLERiçişleri bakanlığı