UÇANKUŞ İHBAR HATTI: Whatsapp Telefon: 0 532 472 88 88 E-Posta: haber@ucankus.net Haber Merkezi: 0212 283 54 54

CANİ HAKKINDA FLAŞ KARAR!

İstanbul'un Ümraniye ilçesinde ayrı yaşadığı eşi Duygu Kadakal'ı bir otelin lobisinde bıçaklayarak canice öldüren Hakan Kadakal'a Yargıtay'ın bozma kararının ardından yeniden yargılandığı davada müebbet hapis cezasına çarptırıldı.

CANİ HAKKINDA FLAŞ KARAR!

Anadolu 12. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen davaya, tutuklu sanık Hakan Kadakal ile avukatları katıldı. Duruşmada, hayatını kaybeden Duygu Kadakal'ın kardeşi Gizem Topçu ile avukatı da hazır bulundu.

Mahkeme heyeti, Yargıtay 1. Ceza Dairesi'nin bozma ilamına uyulmasına karar verildiğini tutanağa geçirdi.

Söz verilen müşteki avukatı Abdullah Onur Eyüboğlu, sanığın Yargıtay'ın bozma ilamı gözetilerek cezalandırılmasını talep etti.

Son sözleri sorulan sanık Kadakal da önceki savunmalarını tekrar ettiğini belirterek, "Ben ağır tahrik altında duyduğum hiddetle maktule yönelik eylemimi gerçekleştirdim. Bu nedenle tahrik hükümlerinin uygulanmasını ve tahliyemi talep ederim." dedi.

Davaya ilişkin kararını açıklayan mahkeme heyeti, sanık Hakan Kadakal'ı "eşi kasten öldürme" suçundan önce ağırlaştırılmış müebbet hapse çarptırdı. Sanığın duruşmalardaki iyi halini de lehine takdiri indirim nedeni kabul eden heyet, cezayı müebbet hapse indirdi.

Mahkeme, yasal şartları oluşmadığından sanık hakkında "haksız tahrik" hükümlerinin uygulanmasına yer olmadığına karar verdi.

 

Son Güncelleme: 14.04.2021 13:21:53
ETİKETLERduygu kadakal