UÇANKUŞ İHBAR HATTI: Whatsapp Telefon: 0 532 472 88 88 E-Posta: haber@ucankus.net Haber Merkezi: 0212 283 54 54

EMEKLİ AMİRALLERİN GÖZALTI SÜRESİ UZATILDI!

Emekli amirallerin gözaltı süresinin 4 gün daha uzatılması için savcılık talepte bulundu. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığının bazı emekli amirallerin açıklamasına ilişkin yürüttüğü soruşturmada emniyet işlemleri devam eden şüpheliler, gözaltı süresinin uzatılması talebiyle adliyeye sevk edildi. Gelen son bilgiye göre Ankara Cumhuriyet Başsavcılığının bazı emekli amirallerin açıklamasına ilişkin soruşturmasında 10 şüphelinin gözaltı süresi 4 gün uzatıldı.

EMEKLİ AMİRALLERİN GÖZALTI SÜRESİ UZATILDI!

Emekli 104 amiralin imzasını taşıyan ‘Montrö bildirisi’ ile ilgili olarak, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, ‘devletin güvenliğine ve anayasal düzene karşı suç işlemek için anlaşma’ suçundan soruşturma başlatmıştı. Soruşturma kapsamında 10 emekli amiral gözaltına alınırken, 4 emekli amiral de ileri yaşları gerekçesiyle ifadeye çağrılmıştı.

10 emekli amiral hakkında 5 Nisan tarihinden geçerli olmak üzere 4 günlük gözaltı süresi verilmişti. Savcılık 4 günlük gözaltı süresinin 4 gün daha uzatılması talebinde bulundu.

EK GÖZALTI SÜRESİ İÇİN ADLİYEYE GETİRİLDİLER

Bazı emekli amirallerin "Montrö Bildirisi" başlığı altında yaptığı açıklamaya ilişkin soruşturma başlatan Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, Ankara Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğünde gözaltında bulunan şüphelilerin gözaltı sürelerinin uzatılması için Sulh Ceza Hakimliğinden talepte bulundu.

Bunun üzerine şüpheliler, polis tarafından Ankara Adliyesi'ne getirildi.

Şüphelilerin nöbetçi Ankara 5. Sulh Ceza Hakimliğine çıkarılmaları bekleniyor.

Son Güncelleme: 8.04.2021 21:33:07
ETİKETLERamiral  montrö  bildiri