UÇANKUŞ İHBAR HATTI: Whatsapp Telefon: 0 532 472 88 88 E-Posta: haber@ucankus.net Haber Merkezi: 0212 283 54 54

AYASOFYA BAŞ İMAMI MEHMET BOYNUKALIN İSTİFA ETTİ!

İstanbul Sözleşmesi ve ekonomiye yönelik açıklamalarıyla gündeme gelen Ayasofya-i Kebir Cami-i Şerifi İmamı Prof. Dr. Mehmet Boynukalın bu görevinden istifa etti. Talebi Diyanet İşleri Başkanlığı'nca olumlu karşılanan Boynukalın'ın Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi'ndeki görevine devam edeceği öğrenildi.

AYASOFYA BAŞ İMAMI  MEHMET BOYNUKALIN  İSTİFA ETTİ!

Geçici görevlendirme ile Ayasofya-i Kebir Camii’nde imamlık vazifesini yürüten Mehmet Boynukalın, bu görevinden istifa etti. Türkiye Cumhuriyeti'nin temel ilkesi ve anayasanın değiştirilemez maddesi “laikliğin” çıkarılmasını talep etmesiyle gündeme gelen Boynukalın’ın Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi’ndeki akademik görevine geri döndüğü öğrenildi.

TARTIŞMALARIN ODAĞINDAYDI

24 Temmuz 2020’de yeniden cami statüsü alan Ayasofya’nın baş imamı Prof. Dr. Mehmet Boynukalın, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nde yaptığı paylaşım, ardından faiz hakkındaki yorumu gibi bir çok konuda iktidar dahil çeşitli gruplardan gelen tepkiler nedeniyle tartışmaların odağındaydı.

Merkez Bankası Başkanı Naci Ağbal’ın görevden alınmasının ardından bir tweet paylaşan Boynukalın, “Faizin azaltılması ve sonunda tamamen kaldırılması hem İslam’ın hem de aklın gereğidir. Güçlü ekonomilerde faiz % 0-1 arasında. O sebeple faizcilerle mücadele etmek de İslam’ın bir emridir” demişti.

 

Son Güncelleme: 8.04.2021 12:56:57
ETİKETLERayasofya  mehmet boynukalın