UÇANKUŞ İHBAR HATTI: Whatsapp Telefon: 0 532 472 88 88 E-Posta: haber@ucankus.net Haber Merkezi: 0212 283 54 54

HAVA SICAKLIĞI DÜŞÜYOR

Son dakika haberine göre Meteoroloji tarafından haftalık hava durumu raporu yayımlandı. Özellikle pazar günü hava sıcaklığının hissedilir derecede düşmesi bekleniyor. Öte yandan Doğu Anadolu'nun güneydoğusu ile Doğu Karadeniz'in yüksek yerleri için çığ tehlikesi uyarısı geldi.

HAVA SICAKLIĞI DÜŞÜYOR

Meteoroloji tarafından 6-12 Mart hava durumu raporu yayımlandı. Rapora göre hava sıcaklıklarının 2 ile 8 derece azalması tahmin ediliyor. Cumartesi günü yurdun kuzey ve batı kesimlerinde sağanak yağış beklenirken pazar günü hava sıcaklığı daha da azalacak. Pazar günü yurdun birçok kesiminde karla karışık yağmur ve kar yağışı bekleniyor.

Meteoroloji tarafından açıklanan haftalık hava durumu raporu ise şöyle:

Hava sıcaklığının yağış alan yerlerde 2 ila 8 derece azalacağı, diğer yerlerde değişmeyeceği, genellikle mevsim normalleri civarında, kuzey kesimlerde yer yer mevsim normalleri altında seyredeceği tahmin ediliyor.

ÇIĞ TEHLİKESİ

Doğu kesimleri için çığ tehlikesi uyarısında bulunan Meteoroloji, "Doğu Anadolu'nun güneydoğusu ile Doğu Karadeniz'in yükseklerinde mevcut kar örtüsünün üzerine yeni kar yağışları beklendiğinden eğimli ve kalın kar örtüsü olan bölgelerde çığ tehlikesine karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır." ifadelerine yer verdi.

Son Güncelleme: 5.03.2021 23:20:13
ETİKETLERMETEOROLOJİ  HAVA DURUMU