UÇANKUŞ İHBAR HATTI: Whatsapp Telefon: 0 532 472 88 88 E-Posta: haber@ucankus.net Haber Merkezi: 0212 283 54 54

KISITLAMALAR HANGİ İLLERDE KALKACAK?

1 Mart 2021 Pazartesi gününden itibaren Türkiye'de yerinde karar dönemi uygulanacak.

KISITLAMALAR HANGİ  İLLERDE KALKACAK?

Kademeli normalleşmeye geçecek olan Türkiye'de düşük riskli illerde kısıtlamalar azaltılacak, yüksek riskli illerde ise kısıtlamalara devam edilecek. Gelen son dakika bilgilerine göre; Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Kabine Toplantısı sonrasında yüz yüze eğitim, yüz yüze sınavlar, kafe ve restoranların açılış tarihi, kısıtlamaların son durumu hakkında açıklama yapması bekleniyor.

Kısıtlamalar hangi illerde kalkacak?

Yerinde karar dönemine geçiliyor. Türkiye’de iller kırmızı, turuncu, sarı ve mavi liste olmak üzere dört gruba ayrıldı. Buna göre kırmızı ve turuncuda yer alan illerde kısıtlamaya devam edilecek. Sarı listedeki illere kısmi kısıtlama olurken, mavi listedeki illerde ise normalleşme adımları atılacak.

81 ilin nüfus sayısı, haftalık ve günlük vaka ortalamalarına göre hazırlanan listelerde, kırmızı ve turuncuda yer alan illerde kısıtlamaya devam edilecek.

Sarı listedeki illere kısmi kısıtlama olurken, mavi listedeki illerde ise normalleşme adımları atılacak. Her hafta değişecek olan listelerde vaka sayısını düşürmeyi başaran iller sarı listeye girerek kısıtlı normalleşme ya da mavi listeye girip kontrollü normalleşmeye ulaşacak.

Mavi listeye girmeyi başaran iller ise kontrollü normalleşecek. Bu listeye girmeyi başaran ise 5 il bulunuyor.

Kısıtlamaların kalkması beklenen 5 il: Iğdır, Batman, Muş, Şırnak ve Hakkari.

Son Güncelleme: 1.03.2021 12:07:13
ETİKETLERcoronavirüs  kısıtlama  1 mart