UÇANKUŞ İHBAR HATTI: Whatsapp Telefon: 0 532 472 88 88 E-Posta: haber@ucankus.net Haber Merkezi: 0212 283 54 54

GÖZLER KABİNE TOPLANTISINDAN ÇIKACAK KARARDA!

Kabine toplantısı tarihi için son açıklama Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'dan geldi. Bakan Koca Bilim Kurulu toplantısı sonrasında yaptığı açıklamada Kabine toplantısının hangi gün yapılacağını da duyurdu.

GÖZLER KABİNE TOPLANTISINDAN ÇIKACAK KARARDA!

Koronavirüs önlemleri ile ilgili kararların alındığı Kabine toplantısı belirli aralıklarla gerçekleştirilmeye devam ediyor. Geçtiğimiz haftalarda yapılan açıklamalar Mart ayı itibariyle kısıtlamalarda hafiflemeye gidilebileceği yönünde olmuştu. Mart ayına sayılı günler kala gözler Koronavirüs Bilim Kurulu ve Kabine toplantısına çevrildi.

KABİNE TOPLANTISI NE ZAMAN? CUMHURBAŞKANLIĞI KABİNESİ TOPLANACAK MI?

81 ili tamamında uygulanan hafta içi belirli saatlerde hafta sonu tam olan sokak kısıtlamasının yanı sıra 18 yaş altı ve 65 yaş üstü için uygulanan kısıtlamalar, restoran ve kafelerin çalışma durumları ile yüz yüze eğitim gibi birçok konunun görüşüleceği Kabine toplantısı için geri sayım başladı.

Kabine toplantısının ne zaman yapılacağı ile ilgili açıklama Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'dan geldi. Bakan Koca açıklamasında "Bilim Kurulumuz bu konuyu tartışı. Bu konudaki öneriyi pazartesi Kabine'ye sunacağım. Kabine'de bu öneri tartışılacak ve devamında sayın Cumhurbaşkanımızın tensipleriyle gerektiğinde açıklama yapılmış olur alınan Kabine kararıyla. Esas önemli olan, illerin bundan sonraki dönemde vaka sayıları, vaka-test oranını, yoğun bakım doluluk oranı gibi parametrelerle bu kademelendirmenin nasıl yapılacağı tartışıldı. İki haftada bir uygulamayla hangi ilin hangi kararı alması gerektiği belli olacak. Eğitim dahil olmak üzere bütün detaylar pazartesi Kabine'de gündeme alınacak." dedi.

Açıklamada yer alan bilgilere göre Kabine toplantısı 1 Mart 2021 Pazartesi günü gerçekleştirilecek. Toplantının saat 15:00-17:00 arasında başlaması bekleniyor.

Son Güncelleme: 28.02.2021 16:29:58
ETİKETLERkabine toplantısı  yasak  kısıtlama