UÇANKUŞ İHBAR HATTI: Whatsapp Telefon: 0 532 472 88 88 E-Posta: haber@ucankus.net Haber Merkezi: 0212 283 54 54

SOSYAL MEDYA AŞKI PAHALIYA MAL OLDU!

Şanlıurfa'da yaşayan M.T'nin paraları, sosyal medyadan tanıştığı kadınla buluşmak için geldiği İstanbul'da, Emine K ve arkadaşları tarafından silah zoruyla gasbedildi. Banka kartları alınan, banka hesabından 93 bin 500 lirası çekilen M.T'nin şikayeti üzerine yakalanan 8 şüpheliden 6'sı tutuklanarak cezaevine gönderildi.

SOSYAL MEDYA AŞKI PAHALIYA MAL OLDU!

Olay, 21 Şubat tarihinde Sultanbeyli'de meydana geldi. İddiaya göre Şanlıurfa'da yaşayan M.T.(40), sosyal medya üzerinden, tekstil işçisi olduğunu söyleyen Emine K.(32) ile tanıştı. Konuşmaların ardından M.T, Emine K. ile buluşmak üzere İstanbul’a gelerek kadının evine gitti. Gönül ilişkisi yaşamaya başladığı M.T., Emine K. ile evde bir süre vakit geçirdikten sonra içeriye giren 3 şüpheli silah zoruyla M.T.’nin bin 500 lirasını ve banka kartlarını aldı. Emine K.’nın arkadaşları olduğu öğrenilen şüpheliler, olay yerinden hızlıca uzaklaştı. Olaydan sonra banka hesabından 93 bin 500 lira çekildiğini öğrenen M.T., polis karakoluna giderek şikayetçi oldu.

Asayiş Şube Gasp Büro Amirliği ekipleri, gelen ihbar üzerine çalışma başlattı. Teknik takip sonucunda hepsinin tekstil işçisi olduğu öğrenilen Emine K., Ş.M.(17), G.D.(17), N.O.(17), H.İ.M.(16) ve Mehmet O.(24) kıskıvrak yakalandı. Şüphelilerin gasp ettikleri paraları aktarmak için kullandığı kişiler olan Tarık K.(29) ve Muhammet K.(22) da gözaltına alındı. Öte yandan, polis ekipleri şüphelilerin cep telefonlarında yaptıkları incelemede farklı 5 mağdura ait işkence ve müstehcen görüntüler buldu. Diğer mağdurlarla da iletişime geçen ekipler, olayla ilgili geniş çaplı soruşturma başlattı.

Şüpheliler emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi. Adliyeye sevk edilen 8 şüpheliden 6'sı, çıkarıldıkları adli makamlarca tutuklanarak cezaevine gönderilirken, Tarık K. ve Muhammet K., adli kontrol şartı ile serbest bırakıldı.

Son Güncelleme: 28.02.2021 11:54:13
ETİKETLERşanlıurfa