UÇANKUŞ İHBAR HATTI: Whatsapp Telefon: 0 532 472 88 88 E-Posta: haber@ucankus.net Haber Merkezi: 0212 283 54 54

ŞEYTAN MUTASYONU!

Haber ajanslarına düşen bir son dakika gelişmesi bir kez daha dünyayı şoke etti. ABD’nin California eyaletinde yeni tip koronavirüsün (Kovid-19) daha bulaşıcı ve tehlikeli bir türünün tespit edildiği öne sürüldü. Bilim insanları bu korkutan yani mutasyona 'Şeytan' adını verdi.

ŞEYTAN  MUTASYONU!

California San Francisco Üniversitesinden bilim insanlarının yaptığı yeni bir araştırmada, Kovid-19’un daha fazla bulaşıcı ve şiddetli hasta edici yeni bir varyantının bulunduğu belirtildi.

Söz konusu araştırma ekibinin, 1 Eylül 2020-29 Ocak 2021'ta eyaletin 44 bölgesinden 2 bin 172 test örneği üzerinde yaptıkları inceleme sonucu Kovid-19’un yeni türüne rastladıkları kaydedilen araştırmada, "B.1.427/B.1.429" veya "20C/L452R" adı verilen yeni türün İngiltere ve Güney Amerika’da ilk kez ortaya çıkan Kovid-19 varyantlarından farklı bir mutasyon modeli sergilediğine dikkat çekildi.

Araştırmanın yazarlarından California San Francisco Üniversitesi Laboratuvar Tıbbi Profesörü Dr. Charles Chiu, Fox Haber’e yaptığı açıklamada, bulgulardan dolayı endişeli olduğunu belirterek "Ancak şu an panik yapmıyorum. Bunu daha fazla araştırmalıyız." ifadelerini kullanmıştı.

California varyantına bilim insanları 'Şeytan' adını taktı. Araştırmacılara göre bu yeni varyant diğerlerinden daha tehlikeli çünkü 2020 yılının mayıs ayında ortaya çıktığı düşünülen bu mutasyon hücreleri %40 daha fazla enfekte ediyor, ölüm riskini yükseltiyor, ve aşılama ya da öncesinde geçirilen enfeksiyon kaynaklı antikor sayısını da iki kat azaltıyor.

Öte yandan bu kötü tabloya rağmen Dr. Charles Chiu, aşıların bu varyant karşısında daha az etkili olduğuna dair bir veri olmadığını ifade ediyor.

San Francisco halk sağlığı yetkilileri tarafından ön incelemesi devam eden araştırma sonucunun ileriki günlerde yayımlanacağı bildirildi.

"MUTASYONDA AÇIKÇA BİR ŞEYLER OLUYOR"

Sağlık bilimi üzerine araştırmaların yer aldığı MedRxiv sitesinde yayımlanan bir çalışmada, ABD içinde Kovid-19 ile benzer genetiğe sahip endişe verici 7 ayrı mutasyonunun oluşmaya başladığı iddia edildi.

Araştırmanın henüz hakem heyeti tarafından onaylanmadığına dikkat çekilerken, Kovid-19'un genetiğinde, temas ettiği insan bünyesine yerleşmesini kolaylaştıracak değişikliklere rastlandığı kaydedildi.

Son Güncelleme: 26.02.2021 14:23:06
ETİKETLERcoronavirüs  şeytan mutasyonu