UÇANKUŞ İHBAR HATTI: Whatsapp Telefon: 0 532 472 88 88 E-Posta: haber@ucankus.net Haber Merkezi: 0212 283 54 54

‘NETFLİX FİLMİMİ ÇALDI AMA HUKUK SAVAŞINI KAZANDIM’

A Para’da Sinan Özedincik ile Funda Karayel’in sunumuyla ekrana gelen ‘Biz Bize’ye; Coşkun Sabah, ‘Kuruluş Osman’ oyuncusu Buse Arslan Akdeniz, Canan Çal, Mansur Ark, Yasemin Şefik, Prof. Dr. Şansın Tüzün ve Önder Açıkbaş eğlenceli sohbetleriyle konuk oldu.

‘NETFLİX FİLMİMİ ÇALDI AMA HUKUK SAVAŞINI KAZANDIM’

Yapımcısı olduğum 'Mazlum Kuzey&Kuddisi' filmimi Netflix benden izinsiz yayınladı. Benim asıl kızdığım şu; filmin TV montajı evimde kasamda duruyordu, istemediğim versiyonu gitti oraya.

 Filmimin dijital platformda olduğunu bir gece 03.30'da öğrendim. Beynimden vurulmuşa döndüm. Ha evinizden bir şey çalmışlar, ha filminizi. Çünkü ben büyük bir yapımcı değilim, 10 kişinin yapacağı işi tek başıma hallettim. Bu yasa dışı bir yayındı ama kimse gelip kapımızı çalmadı. "Biz dünya deviyiz, ne yapıyoruz?" demediler. Çok iyi avukatlar tuttum, dava dilekçeleri hazırladık. Amerika'da da avukat tuttum. Bu benim işin şeref meselesiydi çünkü ben hayatımda hiçbir şey çalmadım, çalınan bir şeye de ortak olmadım. Savcılığa başvurunca Netflix geri çekti ama 5 ay yayınladı, hiç umurunda değildi.

COŞKUN SABAH

'15 bin tavuk aldım ama müziği bırakmadım'

 Etiler'e ilk müziği sokan benim. SİES restoran günlerini çok özlüyorum. Orada çıkardım sahneye, çıt çıkmadan çatal bıçaklar konulurdu, herkes şarkıyı dinlerdi. Şimdi böyle bir ortam yok.

 Best Of albüm yapmayan besteci sadece Selami Şahin ve ben kaldık. Zeki Müren şarkıları ya da Ferdi Özbeğen şarkıları diye albümler yapılıyor. Zeki Müren'in besteci kimliği var ama Özbeğen besteci değil. Şarkıların asıl sahibi yorumcu değil, bestecidir. Yani best of'lar bestecilere yapılmalı, yoksa işin büyüsü bozuluyor.

 Yumurta çiftliği aldım, 15 bin tavuğum olacak, yarın geliyor. Yumurta sektörüne girdiğimi açıkladım geçenlerde gazetecilere ama "Müziği bırakmıyorum" dedim, tam tersi başlık atılmış.

CANAN ÇAL

'Sabah'ın yanında master yapıyorum'

 Coşkun Sabah sanatçı kimliğinin yanında hocalık vasfına da sahip. Ud çalan birçok arkadaşımın bu enstrümana başlama sebebi. Konservatuardan sonra kendisi nin yanında master yapıyorum.

BUSE ARSLAN AKDENİZ

Platomuz harika, pandemiden çok etkilenmiyoruz

 'Kuruluş Osman' çok güzel gidiyor, platomuz çok iyi, pandemi koşullarından çok etkilenmiyoruz, dış çekim yapıyoruz.

 Canlandırdığım 'Aygül Hatun', obası için kendisini feda etti, sevmediği bir adamla evlendi, sonra daha güçlü bir kadın olarak geri döndü, Bacıyan-ı Rum başı oldu. Benim için bu karakteri oynamak çok önemli.

 Set aralarında uyuyorum çünkü enerjim çok yüksek olduğu için sadece uyurken dinlenebiliyorum.

MANSUR ARK

'Bazen arabesk, bazen rock yapıyorum

 Pandemide şarkı yapmaya devam ettim, Nisan ayında dinleyiciye sunmayı planlıyoruz. 'Fahrenayt' filmimizin çekimleri bitti, montajı başladı.

 Yeni şarkılarımın tarzları da diğer şarkılarım gibi; bazen arabesk çıkıyor ortaya, bazen rock.

 Şarkıları yaparken de sunarken de büyük keyif alıyorum. Pozitif enerjiler beni daha çok motive ediyor.

ŞANSIN TÜZÜN

'Annem müzik babam tıp istedi'

 Görev yaptığım Cerrahpaşa Hastanesi pandemi sürecinde aktif olarak yer aldı, hastaneden kalan zamanımı müzikle değerlendirdim. En son 'Buz Ağacı' parçamızı çıkardık.

Müzikle uğraşmama annem, tıpla uğraşmama babam destek verdi.

YASEMİN ŞEFİK

Bu toprakların kadınları çok komik

 Bu süreçte radyonun sadece trafikte dinlendiği düşüncesi tarih oldu, artık insanlar mutfakta yemek yaparken de radyo açıp dinlemeye başladı.

 8 bölümlük sitcom yazdım, önümüzdeki ay yayına sokacağız. Bu toprakların kadınları gerçekten çok komik, biz her şeyi şaka yoluyla çok güzel anlatıyoruz.

Son Güncelleme: 22.02.2021 09:47:31
ETİKETLERönder açıkbaş