UÇANKUŞ İHBAR HATTI: Whatsapp Telefon: 0 532 472 88 88 E-Posta: haber@ucankus.net Haber Merkezi: 0212 283 54 54

KADEMELİ NORMALLEŞME UYARISI!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Mart ayından itibaren 'yerine göre karar' dönemine geçileceğini ve illerin dört gruba ayrılarak buna göre kısıtlama kararları alınacağını açıkladı.

KADEMELİ NORMALLEŞME  UYARISI!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın mart ayından itibaren kademeli normalleşme sürecine geçileceğini belirterek, "İllerimize, vaka ve aşı, oranları gibi kriterlere göre düşük, orta, yüksek ve çok yüksek riskli olarak sınıflandıracağız. Normalleşme takvimini de buna göre yürüteceğiz" açıklaması gözleri bilim dünyasına çevirdi.

Bilim insanları, vatandaşlara seslenerek eski hatalardan ders çıkartılması gerketiğini vurguladı, maske, mesafe, hijyen ve 'sabır' uyarısında bulundu.

Milliyet gazetesinden Mert İnan'ın haberi göre yeni kısıtlamaların gelmemesi, vaka sayılarıın artmaması için marttan itibaren tedbirlerden ödün verilmemesi gerektiğini dile getiren uzmanlar, 'dişinizi sıkın' mesajı verdi.

"VAKA SAYILARINI DÜŞÜRÜRSEK YAZA RAHAT GİRERİZ"

Prof. Dr. Tevfik Özlü (Bilim Kurulu Üyesi): İllerin vereceği bir karar süreci olacak. Hangi adımların, hangi kapsam ve dozda ne zaman olacağını iller bazında karar verilecek. Aşılamayı hızlı yapar, vaka sayılarını düşürürsek hep birlikte yaza rahat gireririz. Normalleşmeye geçilse bile dikkat edilmesi gereken üç kural, maske, mesafe, sosyal izolasyon... Riskin düşük olması hep düşük kalacağı anlamına gelmez. Nomalleşme sonrası vaka sayıları artmamalı. Artık hiçbirimiz yeni kısıtlama ve katlanmış vaka sayılarını istemiyoruz. Yasaklar geri gelsin istenmiyorsak virüsün yayılmasına izin vermeyek adılar atmalıyız. Maskemizi usulüne uygun olarak sosyal alanda takıp, diğer insanlarla mesafemizi iki metre olarak belirlememiz gerekiyor.

Son Güncelleme: 20.02.2021 11:37:33
ETİKETLERcorona  coronavirüs