UÇANKUŞ İHBAR HATTI: Whatsapp Telefon: 0 532 472 88 88 E-Posta: haber@ucankus.net Haber Merkezi: 0212 283 54 54

HURÇ İÇERİSİNDE YAKALANDI "BUGÜN SANCIM VAR" DEDİ...

Vatandaşların korkulu rüyası haline gelen 'Haymantlos' adlı hırsızlık şebekesi, polis ekiplerinin 5 aylık takibi sonucu yakayı ele verdi. Son dakika haberine göre; çok sayıda eve girerek hırsızlık yapan 20 kişi, 5 farklı şehirde düzenlenen operasyonlarla gözaltına alındı.

HURÇ İÇERİSİNDE YAKALANDI "BUGÜN SANCIM VAR" DEDİ...

Baskınlardan birinde ise şoke eden anlar yaşandı. Bir kadın şüpheli, hurcun içinde saklanırken yakalandı ve polislere "Sancım var bugün, o yüzden saklandım" dedi. Öte yandan süphelilerin 30'a yakın evden yaklaşık 500 bin lira değerinde para ve ziynet eşyası çaldığı tespit edildi.

Kocaeli İl Emniyet Müdürlüğüne bağlı Kocaeli İl Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri, son zamanlara Kocaeli genelinde pek çok adreste meydana gelen, evlerin kapı dilini düşürmek suretiyle hırsızlık olaylarını takibe aldı. Yapılan takip sonucu olayların birbirleri ile bağlantılı ' Haymantlos' diye adlandırılan bir gurup gerçekleştirildiği tespit edildi.

Ayrıca yapılan araştırmalar sonucunda, hırsızlık olaylarını gerçekleştiren kişilerin başka illerde de benzer olayların faili oldukları tespit edildi.

70 ARA YAKALAMADA 11 TUTUKLAMA

Kocaeli İl Asayiş Şube Müdürlüğü Hırsızlık Büro Ekipleri, olayları gerçekleştirdikleri belirlenen şahısları yakalamak amacıyla, yaklaşık 5 ay önce takibe başlandı. Gurubu takip ederken yaklaşık 70 defa şahıslar ara yakalamalar ile mahallelerde patik veya lif satma bahanesi ile dolaşırken, suçun önlenmesi amacıyla yakalandı. Bu ara yakalamalarda 11 kişi tutuklanarak cezaevine kondu.

5 İLDE 20 GÖZALTI

Bugüne kadar Kocaeli ve çevre illerde 30'a yakın evden hırsızlık olayında yaklaşık 500 bin lira değerinde para ve ziynet eşyası çaldıkları tespit edilen guruba salı günü Kocaeli merkezli olarak, İstanbul, Ankara, Çorum ve Kastamonu illerinde eş zamanlı operasyonlar gerçekleştirildi.

Yapılan eş zamanlı operasyonlarda 20 kişi gözaltına alındı. İfadesi alınan 2 kişi serbest kalırken 5'i erkek 13'ü kadın 18 kişi sabah saatlerinde Kocaeli Adliyesine sevk edildi.

HURÇ İÇERİSİNDE YAKALANDI

Hepsi benzer suçlardan sabıkalı olan şüphelilerden bir kadının daha önce yapılan ara yakalamalar sırasında hurç içinde saklandığı görüntüler ise herkesi hayrete düşürdü.

"BUGÜN SANCIM VAR"

Hurç içerisinde yakalanan kadın, kendisini bulan polislere, "Sancım var bugün, o yüzden saklandım. Yarın gelecektim ben. Bir daha da size yardım etmeyeceğim" dedi.

Öte yandan polis vatandaşları evden çıkarken mutlaka kapılarını kilitlemeleri ve bu tarz hırsızlıkların mağduru olmamaları konusunda uyardı.

Son Güncelleme: 19.02.2021 13:49:01
ETİKETLERvatandaş  polis