UÇANKUŞ İHBAR HATTI: Whatsapp Telefon: 0 532 472 88 88 E-Posta: haber@ucankus.net Haber Merkezi: 0212 283 54 54

90 KİŞİYE COVID-19 BULAŞTIRILACAK, 4500 STERLİN ÖDENECEK

İngiltere'de gerçekleştirilecek çalışma için COVID-19 hastalığına karşı kullanılan ilaçları ve aşıları denemek amacıyla genç gönüllülere virüs bulaştırılacak. Yaşları 19 ile 30 arasındaki 90 gönüllüye 4500 sterlin ödenecek.

 90 KİŞİYE COVID-19 BULAŞTIRILACAK,  4500 STERLİN ÖDENECEK

‘Human Challenge’ adı verilen çalışmada İngiltere hükümeti aşı kurumu, Imperial College London, Royal Free London NHS Foundation Trust ve hVIVO şirketi ortaklık kurdu.

İngiltere'de yeni araştırma: Gönüllü 90 kişiye COVID-19 bulaştırılacak, 4500 sterlin ödenecekVirüs bulaştırma konusunda etik onayı alan ve 18-30 yaş arası 90 gönüllüyü içeren araştırma önümüzdeki haftalarda başlayacak.

BBC Türkçe'de yer alan habere göre gönüllü denekler, sağlık uzmanlarının gözetiminde koronavirüse maruz kalacak.

Gönüllüler sağlıklı olduklarının tespiti ve daha önce virüsü kapmamış olduklarından emin olmak için sağlık taramasından geçirilecek.

Daha sonra burunlarından püskürtme yoluyla virüs bulaştırılacak ve 14 gün hastanede karantinaya ve sağlık ekipleri tarafından yakın takibe alınacak.

Virüsün burunda nasıl çoğaldığına ve semptomlar belirmeden önce enfeksiyonun ilk aşamasının nasıl geliştiğine bakılacak.

Gönüllülere, deneme sürecinde ve yıl içinde daha sonraki testlerde harcadıkları zaman için 4500 sterlin (yaklaşık 43 bin 600 TL) ödenecek.

Araştırmacılar, bu çalışma ile birlikte ne miktarda koronavirüsün enfeksiyona yol açtığını ve bağışıklık sisteminin ne şekilde tepki verdiğini inceleyecek.

Bu şekilde doktorlar COVID-19'a yönelik daha fazla bilgi sahibi olacak ve bu bilgi hastalığa karşı aşı ve tedavi geliştirilmesinde kullanılacak.

Başlangıçta, Mart ayında salgın ilk başladığında İngiltere'de dolaşımda olan koronavirüs kullanılacak. Bu virüsün sağlıklı bireyler için düşük risk içerdiği biliniyor.

Daha sonra ise onay verilmiş aşılardan biri az sayıdaki gönüllüyle uygulanacak ve ardından bu kişiler yeni varyantlara maruz bırakılarak hangi aşının daha etkili olduğuna bakılacak. Ancak klinik denemelerin bu aşaması için henüz onay verilmediği belirtiliyor.

 

 

Son Güncelleme: 18.02.2021 16:40:02
ETİKETLERİngiltere  coronavirüs