UÇANKUŞ İHBAR HATTI: Whatsapp Telefon: 0 532 472 88 88 E-Posta: haber@ucankus.net Haber Merkezi: 0212 283 54 54

MUTANT VİRÜS TEHLİKESİ HER ŞEYİ DEĞİŞTİRDİ!

Dünyayı kasıp kavuran ölümcül salgın Coronavirüs ile ilgili son dakika yeni gelişmeler yaşanıyor.

MUTANT VİRÜS TEHLİKESİ  HER ŞEYİ DEĞİŞTİRDİ!

Bundan böyle, Danimarka, İngiltere, Güney Afrika ve Brezilya'dan gelenlerde, son 72 saatte yaptırılan PCR yeterli olmayacak, 14 gün karantina zorunlu. İngiltere ve Danimarka girişliler belirttikleri adreste, Güney Afrika ve Brezilya'dan gelenler ise Sağlık Bakanlığı takibindeki yurtlarda kalacak. 10'uncu gününde yapılacak PCR testinde negatiflik saptanırsa izolasyon sonlandırılacak. Aksi durumlarda karantina 14 güne tamamlanacak.

Ayrıca Türkiye'de yaşayan vatandaşlarda mutant virüs saptanırsa, tedavi sonrası 10'uncu gün, mutlaka test yapılacak. PCR pozitif çıkarsa karantina devam edecek ve her 48 saatte bir test tekrarlanacak. Negatiflik görülene kadar izolasyon sürecek. Pozitif vakaların temaslıları da 10 günlük izolasyon sonunda PCR testi ile negatif sonuç görülmeden izolasyondan çıkamayacak.

FİLYASYON ÇALIŞMALARI ARALIKSIZ DEVAM EDİYOR

Pandeminin başladığı Mart ayından bu yana Türkiye genelinde yaklaşık 4 bin ekiple başlayan filyasyon çalışmaları, vaka yoğunluğuna göre sayısı değişen ekiplerle aralıksız devam ediyor. Geçtiğimiz Ekim-Kasım aylarında yaşanan ikinci dalga sırasında, en yüksek sayılarına ulaşılan filyasyonda, ülke genelinde 10 bininin üzerinde ekiple, pozitif vaka ve temaslı takibi yapıldı. Pandeminin birinci yılına yaklaştığımız bugünlerde ise halen sahada olan filyasyon ekiplerinin takip algoritmasına, mutasyonlu virüsle enfekte olan vakalar ile temaslıları da eklendi. Türkiye genelinde ortalama 9 bin, İstanbul'da ise 1000'e yakın filyasyon ekibi, vaka ve temaslı takiplerinin yanı sıra, 85 yaş üstü veya hastaneye gidemeyen, evde sağlık hastaları için evde aşılama çalışmalarını da yürütüyor.

Salgın başladığından beri 50 ekip ve 100 sağlık çalışanı ile sahada olduklarını söyleyen Tuzla İlçe Sağlık Müdürü Dr. Ahmet Karakaşlı, "Hızımızı düşürmedik çünkü Tuzla, organize sanayi bölgelerinin, tersanenin ve büyük kışlaların olduğu bir ilçe. Toplu yaşam alanlarının çok olması, sürekli teyakkuz gerektiriyor. Yaz aylarındaki düşüş de bizi rehavete sokmadı. Çünkü bu toplu alanlardaki vakalar bizim hala korkulu rüyamız" dedi.

Son Güncelleme: 16.02.2021 11:15:59
ETİKETLERmutant virüs