UÇANKUŞ İHBAR HATTI: Whatsapp Telefon: 0 532 472 88 88 E-Posta: haber@ucankus.net Haber Merkezi: 0212 283 54 54

GÖZLER KABİNE TOPLANTISINDA

özler çarşamba günü gerçekleşecek Cumhurbaşkanlığı Kabinesi'nde. Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığında gerçekleşecek kabine toplantısının ana gündemi koronavirüs ve tedbirler. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın sunumuna göre, kabinede lokanta ve kafelerin durumu, sokak kısıtlamaları ve olası esnemeler ele alınacak.

GÖZLER KABİNE TOPLANTISINDA

Coronavirüs tedbirlerinde esneme olacak mı? Lokanta ve kafeler açılabilir mi? Gözler Cumhurbaşkanlığı Kabinesi'nde verilecek kararda.

Çarşamba günü yapılması beklenen Cumhurbaşkanlığı Kabinesi'nde salgının seyrine bağlı olarak kademeli esneme seçenekleri ele alınacak. Çarşamba günü AK Parti Ankara İl Kongresi'ne bizzat katılması planlanan Erdoğan'ın, aynı gün kabineye başkanlık etmesi de bekleniyor.

"LOKANTA VE KAFELER AÇILIR MI?" SORUSU MASADA

Sağlık Bakanı Fahrettin Loca, kabineye virüs ve tedbirlere ilişkin brifing verecek. Önümüzdeki dönemde atılacak adımlar, son koronavirüs tablosu, mutant virüsle ilgili gelişmeler, kısıtlamaların etkisi ve ikinci doz aşılama çalışmaları ele alınacak. Toplantıda vaka sayılarına bağlı olarak bölgesel olarak bazı kısıtlamaların esnetilebileceği belirtiliyor. Buna bağlı olarak dört gözle işyerlerinin açılmasını bekleyen lokanta ve kafelerin gibi işyerlerinin de durumu toplantıda öncelikli olarak konuşulacak. Bilim Kurulu'nun tavsiye kararları değerlendirilecek.

İL BAZINDA KONTROLLÜ ESNEMELER OLACAK MI?

Ve hafta sonu ile hafta içi akşam 21.00 sonrası sokak kısıtlamaları...Gelen verilere göre kabinede sokak kısıtlamaları da değerlendirilecek. Hafta içi kısıtlamalarında saatlerin daraltılabileceği, il bazında hafta sonu sokağa çıkma yasaklarında mart ayından itibaren denetimli/kontrollü esnetmeye gidilebileceği de belirtiliyor. Ancak vaka sayılarının yüksek olduğu ve istenilen düşüşün sağlanamadığı özellikle büyük şehirlerdeki kısıtlamalara salgının seyrine göre karar verilmesi bekleniyor.

 

Son Güncelleme: 15.02.2021 17:00:20