UÇANKUŞ İHBAR HATTI: Whatsapp Telefon: 0 532 472 88 88 E-Posta: haber@ucankus.net Haber Merkezi: 0212 283 54 54

MÜHENDİS KADINA PATRON DEHŞETİ! KAPILARI KİLİTLEYİP DARP ETTİ!

Balıkesir’de maden mühendisi genç kız, tartıştığı patronunun oğlu tarafından iddiaya göre önce fabrikaya kilitlendi, sonra darp edildi. Kolu kırılan, vücudunun çeşitli yerlerinden yaralanan genç mühendis hastanede tedavi altına alınırken, F.U. savcılık ifadesinin ardından serbest bırakıldı. Genç kızın kaçma anı güvenlik kameralarına yansıdı.

MÜHENDİS KADINA PATRON DEHŞETİ! KAPILARI KİLİTLEYİP DARP ETTİ!

Balıkesir'in Marmara Adası'nda bulunan bir mermer ocağında maden mühendisi olarak görev yapan Canan Tosun, iddiaya göre çalıştığı mermer ocağının sahibinin oğlunun saldırısına uğradı. Kolu kırılan, tecavüz ve ölümle tehdit edilen genç kızın kaçma anları güvenlik kameralarına takılırken, F.U. önce gözaltına alındı, sonra serbest bırakıldı.

KAPILARI KİLİTLEDİ

Marmara Adası'nda dün yaşanan olay iddiaya göre şöyle gelişti. Bir mermer fabrikasında maden mühendisi olarak görev yapan Canan Tosun, işyeri sahibinin oğlu F.U. tarafından sözlü tacize uğradı. Dün sabah saatlerinde odada kimsenin olmadığı sırada Canan Tosun'un yanına gelen F.U. önce tüm kapıları kilitledi, sonra genç mühendise yumruk atıp, bıçağını çekerek genç kıza tehditler savurdu.

DAYISI KURTARDI

Neye uğradığını şaşıran ve kaçmaya çalışan genç kızın imdadına, fabrikaya giren F.U.'nun dayısı yetişti. Genç kızın bağırışlarını duyan F.U.'nun dayısı camları kırarak genç kızın kaçmasını sağladı. Fabrikadan koşarak çıkan genç kızın kaçma anları da saniye saniye güvenlik kameralarına yansıdı.

GÜVENLİK KAMERASINDA

Kamera görüntülerinde Canan Tosun fabrikadan koşarak çıkarken F.U. peşinden koşuyor. Fabrika çalışanların şaşkın bakışları arasında genç kız olay yerinden uzaklaşmak isterken defalarca düşerken, arkasından yetişen F.U. genç kızı duvara yaslıyor.

HASTANE DE TEDAVİ ALTINA ALINDI

Olayın ardından çevredekilerin yardımıyla hastaneye kaldırılan genç mühendis Canan Tosun'un kolunda kırık tespit edilirken, F.U. Jandarma tarafından kıskıvrak yakalandı. Yaşadığı dehşet anlarını sosyal medya hesabından paylaşan Canan Tosun F.U' dan şikayetçi olduğunu söylerken F.U. çıkarıldığı nöbetçi mahkeme tarafından adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

TMMOB SALDIRIYI KINADI

 

Öte yandan Maden Mühendisleri Odası İstanbul Şubesi Tosun'un yanında olduklarını belirterek, "Şiddet uygulayan F.U. derhal tutuklansın" çağrısı yaptı. Açıklamada "Ülkemizde son yıllarda giderek artan ve ağırlıklı olarak kadını hedef alan şiddet ne yazık ki işyerlerine de sıçramış, işyerinde yaşanan şiddet için de 'cezasızlık' uygulaması söz konusu olabilmiştir. TMMOB Maden Mühendisleri Odası olarak, üyemiz Canan Tosun'un yanında olduğumuzun, kendisine uygulanan şiddette sorumluluğu bulunan kişilerin gereken cezayı almaları için elimizden geleni yapacağımızın bilinmesini istiyoruz. Toplumsal alanda artan şiddetin bir yansıması olarak değerlendirdiğimiz işyerinde yaşanan patron şiddetini kınıyor, şiddet uygulayanlara yönelik cezasızlık uygulamasının son bulmasını talep ediyoruz" denildi.

Son Güncelleme: 15.02.2021 10:16:18
ETİKETLERşiddet  mühendis  kadın