UÇANKUŞ İHBAR HATTI: Whatsapp Telefon: 0 532 472 88 88 E-Posta: haber@ucankus.net Haber Merkezi: 0212 283 54 54

"GÜNEY AFRİKA MUTASYONU DİĞERLERİNDEN DAHA TEHLİKELİ"

ABD Alerji ve Bulaşıcı Hastalıklar Enstitüsü Direktörü Anthony Fauci, coronavirüs mutasyonları içinde en tehlikelisinin Güney Afrika'daki varyantı olduğunu belirtti. Türkiye'de de görüldüğü bilinen mutasyonla ilgili çok fazla bilgi olmadığını ifade eden Fauci, Kovid-19'un İngiltere'deki mutasyonundan daha "sorunlu" olduğunun altını çizdi.

"GÜNEY AFRİKA MUTASYONU DİĞERLERİNDEN DAHA TEHLİKELİ"

Fauci, ABC televizyonunda yaptığı açıklamada, mutasyona uğrayan Covid-19'un Güney Afrika'daki varyantı hakkında henüz çok fazla bilgi olmadığını ve bu türün Covid-19'un İngiltere'deki mutasyonundan daha "sorunlu" olduğunu belirtti.

CORONA'YI ATLATANLAR VİRÜSÜN MUTASYON GEÇİREN VERYANTINA YAKALANIYOR

Güney Afrika'da Covid - 19'a yakalananların iyileştikten sonra virüsün mutasyon geçiren varyantına yakalandığını belirten Fauci, "Bu da bize, önceki bağışıklığın sizi yeni virüse karşı en azından bu yeni varyanta karşı korumadığını gösteriyor ancak iyi haber şu ki aşı, Güney Afrika mutasyonuna yakalanmayı önlemekte doğal bağışıklıktan daha etkili görünüyor." dedi.

CORONA'NIN GÜNEY AFRİKA MUTASYONU TÜRKİYE'DE DE GÖRÜLDÜ

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, geçtiğimiz günlerde yapılan Bilim Kurulu sonrası Türkiye'de görülen mutasyonlarla ilgili açıklamalarda bulunmuştu. Mutasyonların dünyada olduğu gibi Türkiye'de de görüldüğünün altını çizen Bakan Koca, 263 İngiltere, 23 Güney Afrika, 106 adet de kökeni belli olmayan varyant tespit edildiği belirtmişti.

 

Son Güncelleme: 14.02.2021 23:25:21
ETİKETLERAnthony Fauci